«Українська правда» оголосила конкурс на реконструкцію сквера імені Павла Шеремета

«Українська правда» оголосила конкурс на реконструкцію сквера імені Павла Шеремета

1 Жовтня 2021
2000
1 Жовтня 2021
21:43

«Українська правда» оголосила конкурс на реконструкцію сквера імені Павла Шеремета

2000
Команда переможців отримає також 30 тисяч гривень винагороди.
«Українська правда» оголосила конкурс на реконструкцію сквера імені Павла Шеремета
«Українська правда» оголосила конкурс на реконструкцію сквера імені Павла Шеремета

Інтернет-видання «Українська правда», Київзеленбуд та депутатка Київради від партії «Слуга народу» Євгенія Кулеба оголосили конкурс на реконструкцію та краще озеленення сквера імені Павла Шеремета. Про це повідомило саме видання. 

Долучитись до конкурсу можуть фізичні особи та фахівці з відповідною кваліфікацією, які об’єднують у команди. Команди можуть складатись з архітекторів, ландшафтних архітекторів, урбаністів, дизайнерів та ін. Досвід проєктування громадських просторів необов’язковий, а участь у конкурсі – безкоштовна. 

Команди можуть подавати ескіз-ідеї протягом двох тижнів з моменту оголошення конкурсу, тобто до 15 жовтня. Документи надсилати на пошту sheremetsquare@gmail.com. 

Рішення конкурсу буде ухвалене на основі голосування журі та місцевої громади. Судді будуть ухвалювати рішення на основі бальної системи. Команда переможців отримає 30 тисяч гривень винагороди.

Суддівський склад конкурсу: 

  • Олена Притула – українська журналістка, співзасновниця суспільно-політичного інтернет-видання «Українська правда»;
  • Дмитро Антонюк – архітектор;
  • Максим Коцюба – ландшафтний архітектор, засновник та керівник Студії ландшафтної архітектури KOTSIUBA;
  • Олексій Король – голова Київзеленбуду;
  • Женя Кулеба – депутатка, секретар екологічної комісії, засновниця та керівниця громадської організації «Місто-сад», координатор створення Сверу Небесної Сотні.

Сквер розташований на перетині вулиць Рейтарська та Стрілецька у Шевченківському районі міста Києва. У пресрелізі організатори відзначили, що в сквері часто відпочивають люди й він користується популярністю, оскільки довкола не так багато подібних місць: відчувається відсутність лавок, майданчиків, смітників. Зараз за сквером доглядають місцеві жителі та сусідні бізнеси.

Нагадаємо, що білоруський журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. 12 грудня 2019 року Нацполіція затримала і за згодою ГПУ оголосила підозру трьом фігурантам справи щодо вбивства Шеремета: лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта та ветерана АТО Андрія Антоненка, військову медсестру Яну Дугарь.   

За результатами проведених експертиз відеозапис із камер спостереження та відстеження телефонів слідство припустило, що вибухівку закладала Юлія Кузьменко, разом з нею був Андрій Антоненко, а Яна Дугарь фотографувала місце розташування камер на мобільний телефон поруч із місцем злочину незадовго до вбивства Павла Шеремета. 

Усі фігуранти заперечують свою причетність до злочину та вважають переслідування політичним. Громадськість також різко розкритикувала припущення слідства.

30 квітня 2021 року Шевченківський районний суд міста Києва змінив запобіжний захід для Андрія Антоненка із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.   

Яна Дугарь, згідно з рішенням суду від 26 травня 2020 року, звільнена під заставу з особистим зобов'язанням носити електронний браслет і перебувати в районі, в якому розміщена її військова частина.

4 серпня 2021 року суд зміннив запобіжний захід Юлії Кузьменко на нічний домашній арешт та дозволив зняти електронний браслет.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2000
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду