Держспецзв'язку бачить у мультиплексі МХ-7 можливість «кардинального усунення загрози інформаційній безпеці»

Держспецзв'язку бачить у мультиплексі МХ-7 можливість «кардинального усунення загрози інформаційній безпеці»

9 Грудня 2021
1933
9 Грудня 2021
13:08

Держспецзв'язку бачить у мультиплексі МХ-7 можливість «кардинального усунення загрози інформаційній безпеці»

1933
А чи поширюється сигнал бойовиків на підконтрольну територію та чи потрібно встановити нове обладнання для посилення українського сигналу, треба з'ясовувати шляхом виїзного моніторингу.
Держспецзв'язку бачить у мультиплексі МХ-7 можливість «кардинального усунення загрози інформаційній безпеці»
Держспецзв'язку бачить у мультиплексі МХ-7 можливість «кардинального усунення загрози інформаційній безпеці»

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України бачить у мультиплексі МХ-7 можливість «кардинального усунення загрози інформаційній безпеці». Про це йдеться у відповіді на запит «Детектора медіа».

У листопаді поточного року у ЗМІ з окупованих територій Донецької області з'явилась інформація, що бойовики нібито встановили нове обладнання, яке посилює сигнал їхніх мовників не тільки на окуповану, а й на підконтрольну Україні територію.

Тож «Детектор медіа» звернувся до Держспецзв'язку з проханням прокоментувати це та пояснити, яка реагуватиме відомство, якщо такі факти підтвердяться.

У Держспецзв'язку відповіли, що наразі не мають достатньої та об'єктивної інформації про встановлення бойовиками додаткових передавачів. А чи поширюється їхній сигнал на підконтрольну територію та чи потрібно встановити нове обладнання для посилення українського сигналу, треба з'ясовувати шляхом виїзного моніторингу.

«Адміністрація Держспецзв’язку підтримує пропозиції, які неодноразово обговорювалися під час засідань Комісії з питань стабільного функціонування національного телебачення та радіомовлення на тимчасово окупованих та прикордонних територіях України, щодо необхідності проведення фахівцями державного підприємства «Український державний центр радіочастот» (УДЦР) виїзного моніторингу поширення телерадіосигналу як на території зони проведення ООС, так і вздовж кордону з РФ.

За результатами проведеного ДП УДЦР моніторингу поширення телерадіосигналу та відповідного аналізу вжити необхідних заходів щодо підсилення наявних технічних засобів, встановлення додаткового передавального обладнання та будівництва нових висотних споруд.

Такі заходи можуть бути проведені лише за зверненням мовників до Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення та після відповідних розрахунків ДП УДЦР», – йдеться у відповіді на запит.

У Держспецзв'язку зазначили, що розбудова мультиплексу МХ-7 дозволить також реалізувати систему оповіщення населення.

«Побудова мультиплексу надасть державі можливість контролю над елементом критичної інфраструктури – доступом до національного мовлення. Також на базі МХ-7 держава зможе реалізувати систему оповіщення населення у разі надзвичайних ситуацій, яка зараз фактично не працює в Україні», – додали у відомстві.

Нагадаємо, що «Детектор медіа» також звертався до Мінреінтеграції з аналогічним питанням щодо реакції на можливе посилення сигналу ЗМІ бойовиків у бік підконтрольної території. Там відповіли, що боротимуться з цим за допомогою покращення якості та кількості українського контенту у міцевих мовників.

Раніше голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв заявляв, що наразі лише опосередковано можна оцінити ефективність українського мовлення на окуповані території сходу України, зокрема каналу «Дом».

Фото: istockphoto.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1933
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду