Цибульська: Росія чудово розуміє, що програє інформаційну війну проти України

Цибульська: Росія чудово розуміє, що програє інформаційну війну проти України

28 Квітня 2021
1292
28 Квітня 2021
21:01

Цибульська: Росія чудово розуміє, що програє інформаційну війну проти України

1292
Наразі в України є сім здобутків в інформаційному протистоянні проти країни-агресора.
Цибульська: Росія чудово розуміє, що програє інформаційну війну проти України
Цибульська: Росія чудово розуміє, що програє інформаційну війну проти України

Україна не програє в інформаційній війні, і Росія чудово це розуміє, тому подвоює бюджети на пропаганду. На цьому наголосила голова Центру стратегічних комунікацій та інформбезпеки Любов Цибульська у колонці для «Європейської правди».

«Дійсно, немає жодного індикатора, який би свідчив про наш програш. Немає досліджень, опитувань, ґрунтовних аналізів, що наша відповідь на інформаційну агресію є слабкою. Навпаки, об’єктивні дані підтверджуюсь зворотне – Україна добре оцінює рівень загрози і впевнено відповідає на неї», – зазначила вона.

За словами Любові Цибульської, західні партнери України бачать чіткі показники українських перемог:

  • вже сім років США та ЄС утримують санкції проти Росії
  • наші міжнародні партнери не визнають Крим російським
  • Україна протидіє російським агентам внутрішньо
  • Україна гідно бореться в міжнародних судах
  • українські фактчекери співпрацюють з Facebook
  • увесь світ знає, що малазійський Boing MH17 збила Росія
  • риторика щодо Росії тотально змінилася.

«Це — лише невелика частка того, що Україні вдалося від початку війни попри те, що сили були і залишаються не рівними», – додала голова Центру стратегічних комунікацій та інформбезпеки.

Нагадаємо, у березні 2021 року для протидії російській дезінформації та пропаганді в Україні створили два спеціальні органи. Зокрема, при Мінкульті запустили Центр протидії дезінформації. Очолила Центр Любов Цибульська, яка була керівницею групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру. Цибульська розповідала, що попередньо для себе визначила три напрямки роботи – протидію дезінформації, стратегічні комунікації й адвокацію на міжнародній арені роботи Центру. За її словами, бюджет органу складає близько 10 мільйонів гривень на рік

Крім того, 11 березня 2021 року на базі РНБО створили Міжнародний центр протидії дезінформації. 2 квітня президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Поліни Лисенко керівником Міжнародного центру протидії дезінформації. Метою створення Центру є захист інформаційної сфери для національної безпеки України, протидія пропаганді, деструктивній дезінформації та кампаніям. Також Центр буде перешкоджати маніпуляціям громадською думкою та готувати аналітичні матеріали.

Фото: time.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1292
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду