Разумков розповів, чому не підтримав санкції проти Медведчука та Козака

Разумков розповів, чому не підтримав санкції проти Медведчука та Козака

20 Червня 2021
9127
20 Червня 2021
19:00

Разумков розповів, чому не підтримав санкції проти Медведчука та Козака

9127
Він сказав, що це «закони з порушенням закону».
Разумков розповів, чому не підтримав санкції проти Медведчука та Козака
Разумков розповів, чому не підтримав санкції проти Медведчука та Козака

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков в інтерв’ю «Радіо Свобода» розповів, чому не підтримав санкції проти народного депутата з фракції «ОПЗЖ» Віктора Медведчука та його соратника Тараса Козака.

На його думку, якщо мова йде про народних депутатів України, то потрібно застосовувати інший правовий інструмент. А санкції слід застосовувати до іноземних суб'єктів господарювання або іноземних громадян.

«Якщо ми говоримо про канали або про громадян України, я вважаю, що, згідно із законом про санкції, їх можна застосовувати до іноземних суб'єктів господарювання або іноземних громадян, кого ми не можемо, скажемо так, дістати через українське законодавство, через український суд. По всіх інших, особливо якщо мова йде про тероризм, у нас інші статті. Якщо ми говоримо, наприклад, про народних депутатів України, то там все чітко – тероризм, державна зрада. Будь ласка, кримінальна справа. Суд визнає – і таке рішення буде ухвалене», – повідомив Разумков.

Нагадаємо, що у лютому 2021 року РНБО запровадила санкції проти народного депутата з фракції «ОПЗЖ» й соратника Віктора Медведчука Тараса Козака. Санкції, введені строком на п’ять років і передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZiK, власником яких є Козак. 3 лютого канали пулу Козака почали відключати з етеру.

Крім того, РНБО запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції були запроваджені за статтею «фінансування тероризму».

Також РНБО продовжила персональні санкції проти людей, які причетні до розробки вірусу NotPetya.

Фото: Дмитро Разумков / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9127
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Киев
1039 дн. тому
Отмазка.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду