detector.media
11.06.2021 09:51
Порошенко назвав «зомбуванням» розслідування Bihus.Info щодо «плівок Медведчука» (ВІДЕО)
Порошенко назвав «зомбуванням» розслідування Bihus.Info щодо «плівок Медведчука» (ВІДЕО)
Петро Порошенко: Це є класичний зразок не журналістики, а нейролінгвістичного програмування, точніше зомбування.

П’ятий президент України, нардеп «Європейської Солідарності» Петро Порошенко в етері Прямого каналу назвав «зомбуванням» розслідування журналістів Bihus.Info щодо «плівок Медведчука».

«Перш за все, я вважаю, що це є класичний зразок не журналістики, а нейролінгвістичного програмування, точніше "зомбування", яке не має нічого спільного із журналістикою», – сказав Порошенко.

Порошенко також заявив, що журналісти не брали коментарів з приводу матеріалу, який планували опублікувати. За словами Порошенка, до пресслужби надійшов лист з проханням «дати коментар до 28 травня, а програма вийшла 24 травня» (Зауважимо, що у сюжеті є коментар самого Петра Порошенка, який відкинув всі припущення журналістів щодо зв'язків з Медведчуком, – Ред.).

Порошенко заперечив інформацію про буцімто «обмін» свого заводу у Севастополі на нафтопродуктопровід «Самара – Західний напрямок» та наголосив, що залучав лідера «ОПЗЖ» Віктора Медведчука до перемовин лише заради повернення українських полонених.

«Я був готовий вести перемовини "хоч з чортом лисим" для звільнення українських заручників з полону бойовиків. Саме тому про повернення наших громадян домовлявся кум Путіна Віктор Медведчука. Хоча можна було обійтись і без участі Медведчука. Проте це була пропозиція, зокрема, і від Путіна – участь його кума у перемовинах», – каже Порошенко.

Також Порошенко стверджує, що фірма-прокладка, через яку начебто імпортували електроенергію з Росії до України у 2014 році та яку пов’язували з ним не існувала. Однак, Порошенко стверджує, що така фірма існує з 2019 року, її роботу ініціював голова енергетичного комітету, нардеп «Слуги народу» Андрій Герус. За словами Порошенка, фірма-прокладка належить олігарху Ігорю Коломойському.

Раніше журналісти-розслідувачі Bihus.Info опублікували низку записів розмов нібито Медведчука, які на їх думку, свідчать про зв'язки проросійського політика з російськими посадовцями, бойовиками,  Адміністрацією президента часів Петра Порошенка, ймовірну «участь» Медведчука в перемовинах щодо обміну полоненими, у газових переговорах між «Нафтогазом» і «Газпромом» та в організації схеми імпорту електроенергії з Росії.

В СБУ повідомили, що ескперти вивчатимуть ці записи.

Пресслужба «Європейської Солідарності» заявила, що записи є фейком і чорним піаром, який координується Офісом президента.

В одному з сюжетів Bihus.Info йдеться про те, що Віктор Медведчук нібито обговорює перебирання контролю над українською частиною нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» у 2015 році.

Редакція Bihus.Info припустила, що Петро Порошенко міг бути зацікавлений у цьому, отримав у такий спосіб компенсацію за втрату судноремонтного заводу в Севастополі.

Пресслужба «Європейської Солідарності» назвала цю публікацію «фейком» та «зливом» Офісу президента.

Скріншот відео: Петро Порошенко/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY