УКФ оголосив другий конкурс на посаду виконавчого директора

УКФ оголосив другий конкурс на посаду виконавчого директора

29 Березня 2021
1464
29 Березня 2021
15:24

УКФ оголосив другий конкурс на посаду виконавчого директора

1464
Документи приймаються по 16 квітня 2021 року.
УКФ оголосив другий конкурс на посаду виконавчого директора
УКФ оголосив другий конкурс на посаду виконавчого директора

Наглядова рада Українського культурного фонду оголосила конкурс на посаду Виконавчого директора УКФ. Про це повідомляє пресслужба фонду.

Строк прийому документів з 29 березня 2021 року по 16 квітня 2021 року.

До участі у конкурсі не допускаються особи, які: 

  • визнані в установленому порядку недієздатними або їх дієздатність обмежена; 
  • мають судимість за вчинення злочину, якщо така судимість не погашена або не знята в установленому законом порядку, або на яку протягом останнього року накладалося адміністративне стягнення за вчинення корупційного правопорушення;
  • є близькими особами або членом сім’ї керівників органу управління.

Ознайомитися з повним переліком документів та вимог можна за активним посиланням.

Інформацію про подальший перебіг відкритого конкурсу оприлюднять на офіційному сайті фонду. Чи відбудуться зміни у процедурі голосування, поки що не повідомляється.

24 березня Наглядова рада Українського культурного фонду не змогла проголосувати за нового виконавчого директора інституції під час першого конкурсу.

Жоден претендент на посаду не набрав більшості голосів. За результатами закритого голосування найбільше голосів – 4 – набрала Анастасія Рагімова, ще 2 – Олег Соснов, по 1 голосу – Станіслав Которобай та Юлія Савостіна. Один член Налядової ради проголосував проти всіх кандидатів.

Через те, що голосування не рейтингове і переможець мав набрати більше половини всіх голосів, конкурс визнано таким, що не відбувся.

Виконуюча обов'язки директора Українського Культурного Фонду Юлія Федів не братиме участі в конкурсі на посаду виконавчого директора.

10 березня 2021 року Спілка концертних індустрій України звинуватила УКФ у непрозорому використанні коштів. Причому саме в той час, коли триває прийом документів на конкурс виконавчого директора УКФ. На цю посаду планує переобратися діюча директорка Юлія Федів.

Український культурний фонд відповів на звинувачення у непрозорості фінансування проєктів. На думку УКФ, невідомий автор припускається помилки, переконуючи, що порядок використання бюджетних коштів визначається наказом Фонду, а отже посадові особи Фонду одноосібно приймають рішення щодо розподілення коштів. Це не так, адже Фонд не є приватною структурою.

У Міністерстві культури та інформаційної політики зазначили, що «поділяють занепокоєння спільноти можливими порушеннями при розподілі коштів», та звинуватили УКФ у недостовірній інформації.

Ілюстрація: Український культурний фонд/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1464
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду