detector.media
23.03.2021 16:51
Юлія Федів не братиме участі в конкурсі на посаду виконавчого директора УКФ
Юлія Федів не братиме участі в конкурсі на посаду виконавчого директора УКФ
Юлія Федів зазначила, що її «місія в УКФ добігає кінця».

Директорка Українського Культурного Фонду Юлія Федів не братиме участі в конкурсі на посаду виконавчого директора. Про це Федів повідомила у Facebook.

«Я вирішила не брати участі в конкурсі на посаду виконавчого директора УКФ. Позаду – три роки побудови одного з перших державних фондів. Створювати інституцію з нуля – це надзвичайний досвід. Ми будували УКФ на цінностях належного врядування, відкритості та довіри, і це об‘єднало команду, відгукнулося спільноті та принесло свій результат…Я щиро вдячна кожній і кожному з вас. Без вашого професіоналізму, чесності та самовідданості наш результат був би неможливим», – написала Федів.

Юлія Федів висловила сподівання, що команда й надалі зможе впроваджувати принципи вже під керівництвом нового директора чи директорки, за сприяння Наглядової ради і профільного міністерства.

«Я усвідомлюю всю відповідальність, яка покладена на мене, як діючої директорки. Але вважаю, що моя місія, моя мрія і мій час тут добігає кінця. Приймаючи це рішення, я керувалася єдиною метою: зберегти УКФ як сталу інституцію, життєво необхідну нашій культурній сфері», – додала Федів.

Юлія Федів обіймала посаду директора УКФ з 2018 року, контракт з нею був укладений на три роки. Наразі вона продовжує виконувати свої обов’язки поки проводять конкурс на відповідну посаду.

8 лютого 2021 року Наглядова Рада УКФ оголосила конкурс на посаду виконавчого директора установи,  9 березня закінчився строк подачі документів від кандидатів. Наразі відомо про участь у конкурсі 13 осіб, серед них була і Федів.

10 березня 2021 року Спілка концертних індустрій України звинуватила УКФ у непрозорому використанні коштів. Причому саме в той час, коли триває прийом документів на конкурс виконавчого директора УКФ. На цю посаду планує переобратися діюча директорка Юлія Федів.

Український культурний фонд відповів на звинувачення у непрозорості фінансування проєктівНа думку УКФ, невідомий автор припускається помилки, переконуючи, що порядок використання бюджетних коштів визначається наказом Фонду, а отже посадові особи Фонду одноосібно приймають рішення щодо розподілення коштів. Це не так, адже Фонд не є приватною структурою.

У Міністерстві культури та інформаційної політики зазначили, що «поділяють занепокоєння спільноти можливими порушеннями при розподілі коштів», та звинуватили УКФ у недостовірній інформації.

Фото: Yuliia Fediv/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY