ЦВК зареєструвала Ткаченка, Рахманіна, Дубінського народними депутатами

ЦВК зареєструвала Ткаченка, Рахманіна, Дубінського народними депутатами

19 Серпня 2019
1522
19 Серпня 2019
18:00

ЦВК зареєструвала Ткаченка, Рахманіна, Дубінського народними депутатами

1522
19 серпня Центральна виборча комісія зареєструвала народними депутатами кількох колишніх медійників.
ЦВК зареєструвала Ткаченка, Рахманіна, Дубінського народними депутатами
ЦВК зареєструвала Ткаченка, Рахманіна, Дубінського народними депутатами

Серед них обрані народними депутатами за списками партії «Слуга народу» колишній гендиректор медіагрупи «1+1 медіа» та каналу «1+1» Олександр Ткаченко (№9 у списку), колишній гендиректор інформаційного агентства УНІАН Артем Ковальов (№45), колишній керівник і засновник діджитал-агентства SMMStudio Михайло Федоров (№6), а також обраний за списком партії «Голос» колишній заступник головного редактора газети «Дзеркало тижня. Україна», теле- та радіоведучий Сергій Рахманін (№8).

А також обрані за мажоритарними округами колишній актор студії «Квартал 95» Юрій Корявченков (округ №33), колишній телеведучий і продюсер «1+1» Олександр Дубінський (округ № 94), колишній ведучий проектів «Ревізор» і «МастерШеф» Микола Тищенко (округ № 219).

Усього 19 серпня ЦВК зареєструвала 93 народних депутата: 47 «списочників» і 46 мажоритарників. Загалом станом на 19 серпня ЦВК зареєструвала 238 народних депутатів України: 119 «списочників» та 119 мажоритарників.

Відповідно до закону про вибори ЦВК реєструє народного депутата після того, як він подав до ЦВК документ про звільнення з роботи (посади), не сумісної з депутатським мандадатом.

Зазначимо, що в Єдиному державному реєстрі керівником ТОВ «Телерадіокомпанія "Студія 1+1"» поки що досі зазначений Олександр Ткаченко. «Детектор медіа» запитав у пресслужби каналу «1+1», чи звільнився пан Ткаченко та хто замість нього обійняв посаду керівника ТРК «Студія "1+1"». У пресслужбі повідомили, що прокоментують це питання завтра.

Раніше Олександр Ткаченко говорив, що після обрання поєднувати посади не буде і все вирішиться «відповідно до закону». Однак він не уточнював, хто замінить його на посаді гендиректора.

За даними єдиного державного реєстру, керівником ТОВ «Українське незалежне інформаційне агентство новин» (ТОВ «УНІАН») замість Артема Ковальова став Михайло Ганницький (шефредактор агентства).

Нагадаємо, за списками «Слуги народу» до Верховної Ради проходять 19 медійників. За мажоритарними списками політсили також проходять журналісти й «кварталівці».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1522
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду