Олександр Дубінський відмовився виходити зі «Слуги народу»

Олександр Дубінський відмовився виходити зі «Слуги народу»

26 Січня 2021
2122
26 Січня 2021
10:45

Олександр Дубінський відмовився виходити зі «Слуги народу»

2122
Добровільно вийти з фракції, за даними ЗМІ, його просив Володимир Зеленський.
Олександр Дубінський відмовився виходити зі «Слуги народу»
Олександр Дубінський відмовився виходити зі «Слуги народу»

Блогер та народний депутат Олександр Дубінський, проти якого уряд США запровадив санкції через імовірне втручання в американські вибори, відмовився виходити з фракції «Слуга народу». Про це він та нардеп від «Слуги народу» Олександр Качура повідомили 26 січня.

Олександр Дубінський відкинув звинувачення у втручанні у внутрішні справи іноземних держав, зокрема – США.

«Якщо хтось хоче, щоб я в такій ситуації добровільно виходив з фракції, з партії, то можу сказати їм одне: не дочекаєтеся! Я готовий піти з політики тільки в одному випадку: якщо за мій відхід Україні повернуть вкрадені у неї як мінімум 25 мільярдів доларів. Саме така цифра, мінімальна цифра, тих коштів, які я намагаюся повернути в Україну і в поверненні яких ці аферисти перешкоджають мені найбруднішими способами»,написав він у Facebook.

За словами співрозмовника «Бабеля» у керівництві фракції, президент Володимир Зеленський запропонував нардепу добровільно вийти з фракції, мотивуючи це тим, що він може нашкодити та підривати репутацію «Слуги народу». Олександр Дубінський це не коментував. Підтверджувати або спростовувати цю інформацію також відмовився Олександр Качура. «Я не буду коментувати слова персональні президента, були вони чи ні, я це не спростовуватиму, не підтверджуватиму», – сказав він після засіданні фракції, передає «Інтерфакс-Україна».

Пан Качура розповів, що Олександру Дубінському запропонували відстоювати його інтереси в суді США, а на цей час – призупинити членство в фракції.

«Один із варіантів (запропонованих членами фракції): до врегулювання ситуації, поки розслідується чи ні, вирішується чи ні, буде пан Дубинський подавати в суд США, щоб відстоювати свої інтереси ... до цього запропонували призупинити членство (Дубінського) у фракції, але Олександр Дубінський відкинув таку можливість, і сказав, що він не збирається виходити зі складу фракції добровільно», – повідомив Олександр Качура та додав, що в фракції наразі немає кінцевого рішення з цього питання.

Олександр Дубінський, своєю чергою, знову звинуватив громадську організацію «Центр протидії корупції» в тиску та «[втручанні] у виборчий процес і в діяльність влади суверенної і незалежної держави». Він також звинуватив колегу по фракції, голову Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики Анастасію Радіну в тому, що вона «брала участь у передачі помилкових доносів офіційним закордонним особам разом з Шабуніна та Каленюк». Дубінський закликав притягнути пані Радіну до відповідальності та назвав «неприпустимим» перебування її на посаді голови антикорупційного комітету. Депутатка та ЦПК поки цю заяву не коментували.

Як писав ДМ, активісти ЦПК направили низку звернень в українські та закордонні фінансові, правоохоронні та контролюючі структури в межах проєкту #ЗробимоЇхВізиРазом. Організація добивається «впровадження санкцій цивілізованими державами щодо кремлівських агентів в українській владі». Інформацію про нардепа Олександра Дубінського зафіксували в окремому досьє.

24 листопада 2020 року Офіс генпрокурора за заявою ЦПК та за рішенням суду почав досудове розслідування щодо ймовірної державної зради Олександра Дубінського. 11 січня 2021 року Офіс генпрокурора відкрив ще два кримінальні провадження проти Дубінського щодо можливого ухилення від сплати податків (ч. 1 ст. 212 Кримінального кодексу) та ймовірної легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 ККУ).

Того ж дня уряд США запровадив санкції проти Олександра Дубінського та ще низки українських громадян та медіа. Їх обвинувачують у втручанні в американські вибори та належності до «російської мережі впливу». Одним із джерел рішення також стало звернення ЦПК. Після цього сайт блогера dubinsky.pro перестав працювати.

Олександр Дубінський планує позиватися до ЦПК з приводу звинувачень у державній зраді. Підставами для цього депутат вважає листи ЦПК до Міністерства фінансів США з проханням накласти санкції проти нього. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2122
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду