Журналісти «Схем» опублікували ексклюзивні світлини обшуків у маєтку Медведчука на Закарпатті

Журналісти «Схем» опублікували ексклюзивні світлини обшуків у маєтку Медведчука на Закарпатті

25 Березня 2021
2455
25 Березня 2021
18:00

Журналісти «Схем» опублікували ексклюзивні світлини обшуків у маєтку Медведчука на Закарпатті

2455
Слідчі дії відбулися в рамках кримінального провадження, яке розслідує Національна поліція.
Журналісти «Схем» опублікували ексклюзивні світлини обшуків у маєтку Медведчука на Закарпатті
Журналісти «Схем» опублікували ексклюзивні світлини обшуків у маєтку Медведчука на Закарпатті

Журналісти «Схем» опублікували ексклюзивні кадри обшуків маєтку нардепа «ОПЗЖ» Віктора Медведчука «Ведмежа діброва» поблизу Жденієво Закарпатської області. Про це повідомляється на сторінці «Схем» у Facebook. 

Обшуки відбулись 19 березня, слідчі дії відбулися в рамках кримінального провадження, яке розслідує Національна поліція, а саме – її обласне управління на Закарпатті.

На фото видно працівників Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, які здійснювали оперативний супровід під час обшуків за участю спецпідрозділу «Корд». Також світлини показують внутрішній інтер'єр маєтку.

Речниця Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції Наталія Калиновська розповіла «Схемам», що розслідування ведеться за статтею 364 Кримінального кодексу – зловживання владою чи службовим становищем посадових осіб під час виділення та користування земельними ділянками.

У четвер, 25 березня, о 20:30 «Схеми» спільно з Organized Crime and Corruption Reporting Project опублікують велике розслідування про Віктора Медведчука, а саме про те, як він був змушений повернутися в публічну політику після Євромайдану та за рахунок чого це стало можливим.

Подивитись розслідування можна на Facebook-сторінці «Схем» та згодом на UA: Перший та на Youtube-каналі Радіо Свобода.

За даними ЗМІ, 19 березня правоохоронці провели обшуки на фірмах родичів Медведчука та Тараса Козака на Закарпатті. Обшуки проходили в межах розслідування справи про можливе незаконне заволодіння земельною ділянкою компанією дружини Медведчука Оксани Марченко. На ділянці був побудований оздоровчий комплекс «Паражин».

Раніше журналісти «Крим.Реаліі» показали, як виглядає вілла Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко, побудована в Криму до окупації півострова Росією. 

Вілла Медведчука та Марченко розташована між Сімеїзом і Алупкою, на місці колишнього туберкульозного санаторію і прилеглого до нього пляжу. У 2012 році кримську віллу Медведчука відвідував його кум, президент Росії Володимир Путін.

19 лютого РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму».

25 лютого видання «Цензор.НЕТ» оприлюднило запис нібито розмови колишнього помічника президента Росії Владислава Суркова та Віктора Медведчука  від 2014 року. Сурков та Медведчук обговорювали постачання електроенергії в окупований Крим й обмін полоненими на Донбасі.

9 березня СБУ допитала Віктора Медведчука в межах розслідування справи про державну зраду. 

Питання слідчих стосувалися в тому числі і фактів, які фігурують в так званих «плівках Медведчука-Суркова», які раніше були оприлюднені у ЗМІ.

Фото: Радіо Свобода/«Схеми»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2455
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду