Зеленський звинуватив деякі ЗМІ у спробах зірвати діалог з Росією

Зеленський звинуватив деякі ЗМІ у спробах зірвати діалог з Росією

6 Жовтня 2020
5633
6 Жовтня 2020
14:17

Зеленський звинуватив деякі ЗМІ у спробах зірвати діалог з Росією

5633
На його думку, без переговорів з Росією Україна «ніколи не зупинить війну».
Зеленський звинуватив деякі ЗМІ у спробах зірвати діалог з Росією
Зеленський звинуватив деякі ЗМІ у спробах зірвати діалог з Росією

Президент Володимир Зеленський звинуватив деякі ЗМІ у спробах зірвати діалог з Росією щодо припинення війни на Донбасі. Про це він сказав в інтерв’ю Politico Europe, передає 6 жовтня Офіс президента України. 

Пан Зеленський уточнив, що йдеться про медіа великих фінансових структур та політиків, які раніше були при владі та обіймали найвищі посади.

«На жаль, ЗМІ роблять все, щоб зірвати будь-які можливості діалогу. Навіть у межах "Нормандії" чи Мінського процесу. Це стосується саме тих медіа, які належать чи великим фінансовим структурам, чи політикам, які були у владі до мене та обіймали найвищі посади. У них у всіх є медіа. Вони їм належать – на превеликий жаль. Хоча ми ніколи не здаємося і вважаємо, що в будь-якому разі в питанні припинення війни ми будемо рухатися вперед і розмовлятимемо і з партнерами, і з Росією для того, щоб повернути людей і території», – розповів він.

На його думку, без переговорів з РФ Україна «ніколи не зупинить війну».

Як писав ДМ, у серпні 2020 року президента України Володимир Зеленський в інтерв’ю загальноєвропейському телеканалу Euronews сказав, що не боїться прямого діалогу з російським президентом. На його думку, без діалогу мирного результату не буде.

Нагадаємо, 11 березня на черговому засіданні Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі у Мінську сторони домовилися запровадити Консультативну раду, до якої мали увійти представники окремих районів Донецької та Луганської областей (фактично окупованих Росією територій).

Низка громадських організацій виступила проти прямого діалогу України з представниками ОРДЛО. Частина народних депутатів з владної фракції «Слуга народу» підписала відкрите звернення щодо неприпустимості визнання бойовиків стороною переговорів.

9 червня 2020 року журналісти Денис Казанський і Сергій Гармаш взяли участь у консультаціях у робочій групі з політичних питань Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з мирного врегулювання ситуації на сході України. Їх залучили до консультацій як представників окремих районів Донецької області. Луганську область представляли юрист, голова Міжнародної громадської організації «Луганське земляцтво» Вадим Горан і відомий лікар Костянтин Лібстер. Денис Казанський і Сергій Гармаш наголосили, що наразі вже не йдеться про Консультаційну раду, яку раніше планували створити та проти якої виступило громадянське суспільство

14 вересня віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков повідомив, що в української делегації в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України з’явиться спікер, який відповідатиме за роботу зі ЗМІ та висвітлюватиме позицію делегації. 

30 вересня дипломат Маркіян Лубківський повідомив «Детектору медіа», що пропозицію приєднатися до української делегації в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України отримав від голови делегації в ТКГ Леоніда Кравчука та Офісу президента України. Він додав, що його можуть розглядати й на іншу посаду. Крім того, учасник переговорів Сергій Гармаш розповів, що офіційну позицію української делегації в ТКГ висловлюватиме лише спікер, усім іншим коментувати переговори заборонять.

Фото: Vladimir Simicek/AFP

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5633
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Влад
1215 дн. тому
Ты уже полтора года ведешь "переговоры", и чего достиг? Чего ты увидел в глазах пуци? Тебе не диалог мешают вести, а звадать Украину, к которой ты клоун, равнодушен.
Nick
1291 дн. тому
И этого виртуоза на пианине терпеть еще >3-х лет.
SLAVA
1291 дн. тому
Тільки клоун не знає, що Росія ніколи і ні з ким не веде діалогів - вона завойовує, або руйнується. На "слова" вона ржали, як біла лавровська лошадь.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду