Арестович визнав, що оприлюднив версію окупантів про загибель військового на Донбасі

Арестович визнав, що оприлюднив версію окупантів про загибель військового на Донбасі

18 Грудня 2020
31468
18 Грудня 2020
14:50

Арестович визнав, що оприлюднив версію окупантів про загибель військового на Донбасі

31468
Радник керівника ОПУ назвав це повідомлення «технічною помилкою» та вибачився за дезінформацію.
Арестович визнав, що оприлюднив версію окупантів про загибель військового на Донбасі
Арестович визнав, що оприлюднив версію окупантів про загибель військового на Донбасі

Позаштатний радник керівника Офісу президента та спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович визнав, що 17 грудня оприлюднив версію окупантів про смерть військовослужбовця Збройних сил України на окупованому Донбасі. Про це 18 грудня повідомила українська делегація ТКГ.

Українська делегація ТКГ 17 грудня повідомила про повернення українській стороні тіла загиблого військового. Спершу в повідомленні йшлося, що військовий помер від «алгокольної або наркотичної інтоксикації». Пізніше повідомлення виправили та написали, що причини смерті встановить слідство.

«Дане повідомлення стало технічною помилкою, відповідальність за яку несу я особисто (переплутав версію представників російської сторони, яку обговорювали у внутрішньому листуванні, та повідомлення для ЗМІ) і фактично оприлюднив версію окупантів. Приношу свої офіційні вибачення шановним ЗМІ та українському суспільству», – сказав Олексій Арестович.

За даними «Цензора.нет», військовослужбовця механізованої бригади ЗСУ задушили. Результати судово-медичної експертизи свідчать, що «основною причиною смерті вказано асфіксію, категорія смерті – насильницька».

Нагадаємо, наприкінці жовтня блогер, колишній актор, який з 2014 року позиціонував себе як «військовий експерт», Олексій Арестович став речником української делегації в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі.

Із 1999 по 2005 рік Олексій Арестович працював у Головному управлінні розвідки, яке тоді очолював нинішній голова партії «Сила і Честь» Ігор Смешко. Після цього вивчав психологію й теологію, працював актором театру й кіно. Має звання майора запасу.

Після 2014 року Арестович став коментувати в українських ЗМІ військові теми, зокрема війну на Донбасі, а також писати про них на своїй сторінці у Facebook та в медіа. Паралельно він проводив семінари із психології.

У 2017 році Арестович зробив допис у соцмережі, в якому зізнався, що «багато брехав із 2014 року» та займався «пропагандистською роботою».

У грудні 2020 стало відомо, що Арестович став радником голови Офісу президента України Андрія Єрмака з питань стратегічних комунікацій у сфері нацбезпеки.

Фото: Громадське радіо, українська делегація ТКГ, Цензор.нет

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
31468
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Валерій
1195 дн. тому
Ех,Арестович,я думав ви серйозна людина.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду