Єрмак каже, що на посаду спікера української делегації в ТКГ розглядають кілька кандидатів

Єрмак каже, що на посаду спікера української делегації в ТКГ розглядають кілька кандидатів

5 Жовтня 2020
2621

Єрмак каже, що на посаду спікера української делегації в ТКГ розглядають кілька кандидатів

2621
Їх імена керівник ОПУ не назвав.
Єрмак каже, що на посаду спікера української делегації в ТКГ розглядають кілька кандидатів
Єрмак каже, що на посаду спікера української делегації в ТКГ розглядають кілька кандидатів

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що на посаду спікера української делегації в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України розглядають кілька кандидатів. Про це він розповів телеканалу «Україна 24».

«Шукаємо варіанти для поліпшення комунікації. І, я думаю, поява прессекретаря буде серйозним сигналом і розв'язанням цих питань. Розглядається кілька (кандидатур)», – сказав пан Єрмак.

На його думку, українського суспільства має отримувати інформація про перебіг переговорів оперативно та з першоджерела. «Я хотів би, щоб це було. Дуже важливо, адже сьогодні комунікаційні речі відіграють дуже велику роль. Тому, що гріха таїти, іноді ми трохи запізнюємося. І, безумовно, сьогодні всі люди, які беруть участь у ТКГ, це багатогодинні конференції. І дуже важливо – адже нам протистоїть дуже серйозна інформаційна машина – дуже важливо, щоб суспільство оперативно і з першоджерела дізнавалося, що сталося, які теми підіймалися тощо», – додав він.

Нагадаємо, 14 вересня віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков повідомив, що українська делегація в ТКГ повідомляє про результати засідань пізніше російської сторони, бо дотримується домовленостей щодо порядку ведення переговорів, натомість представники РФ їх порушують. Він уточнив, що учасники засідань ТКГ можуть коментувати будь-які події лише після офіційної заяви представника ОБСЄ.

Віцепрем'єр також розповів, що в української делегації в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України з’явиться спікер, який відповідатиме за роботу зі ЗМІ та висвітлюватиме позицію делегації. 

30 вересня дипломат Маркіян Лубківський повідомив «Детектору медіа», що пропозицію приєднатися до української делегації в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України отримав від голови делегації в ТКГ Леоніда Кравчука та Офісу президента України. Він додав, що його можуть розглядати й на іншу посаду. Крім того, учасник переговорів Сергій Гармаш розповів, що офіційну позицію української делегації в ТКГ висловлюватиме лише спікер, усім іншим коментувати переговори заборонять.

За даними джерела «Детектора медіа», пан Лубківський погодиться приєднатися до української делегації в ТКГ, за умови звільнення першого заступника голови делегації в ТКГ Вітольда Фокіна. Пізніше стало відомо, що президент України Володимир Зеленський вивів Вітольда Фокіна зі складу делегації України та увільнив його від виконання обов'язків першого заступника голови делегації.

Фото: Україна 24

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2621
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Мойша
1291 дн. тому
Ермак , козел лапотно-моцковський... Давй меняй старого продажного пи@араса - кравчука на Яроша !!! А не то люди тебя «поменяют» !!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду