Маркіян Лубківський відмовився від посади спікера української делегації в ТКГ

Маркіян Лубківський відмовився від посади спікера української делегації в ТКГ

28 Жовтня 2020
2704

Маркіян Лубківський відмовився від посади спікера української делегації в ТКГ

2704
Крім того, напередодні дипломат повідомив, що захворів COVID-19.
Маркіян Лубківський відмовився від посади спікера української делегації в ТКГ
Маркіян Лубківський відмовився від посади спікера української делегації в ТКГ

Дипломат Маркіян Лубківський повідомив, що не прийняв пропозицію стати спікером української делегації в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України. Про це 28 жовтня він повідомив у Facebook та підтвердив «Детектору медіа».

«Я вдячний главі української делегації в ТКГ і Офісу президента за їхню пропозицію. Однак, у ході консультацій і, зокрема, відрядження до Республіки Хорватія у складі урядової делегації на чолі з віцепрем’єр-міністром України Олексієм Резніковим, я дещо інакше побачив свою можливу роль, що більше знаходиться в безпековій і дипломатичній площинах на основі, серед іншого, і Балканського досвіду», – розповів він.

Крім того, напередодні пан Лубківський повідомив, що захворів COVID-19. Після одужання він планує завершити консультації з Олексієм Резніковим щодо формату потенційного залучення до справ з реінтеграції тимчасово окупованих територій. «У мене багато знань по Балканах – усе обговоримо з Олексієм, як вилікуюся. Наші шляхи з Хорватією дуже схожі, хоча й все перенести на наш ґрунт нереально», – додав він.

«Детектор медіа» звернувся з запитом до пана Резнікова.

Нагадаємо, 14 вересня віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков повідомив, що українська делегація в ТКГ повідомляє про результати засідань пізніше російської сторони, бо дотримується домовленостей щодо порядку ведення переговорів, натомість представники РФ їх порушують. Він уточнив, що учасники засідань ТКГ можуть коментувати будь-які події лише після офіційної заяви представника ОБСЄ.

Віцепрем'єр також розповів, що в української делегації в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України з’явиться спікер, який відповідатиме за роботу зі ЗМІ та висвітлюватиме позицію делегації. 

30 вересня дипломат Маркіян Лубківський повідомив «Детектору медіа», що пропозицію приєднатися до української делегації в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України отримав від голови делегації в ТКГ Леоніда Кравчука та Офісу президента України. Він додав, що його можуть розглядати й на іншу посаду. Крім того, учасник переговорів Сергій Гармаш розповів, що офіційну позицію української делегації в ТКГ висловлюватиме лише спікер, усім іншим коментувати переговори заборонять.

Натомість керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що на цю посаду розглядають кілька кандидатів

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2704
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду