Тимчасова слідча комісія завершила розслідування щодо каналів Медведчука

Тимчасова слідча комісія завершила розслідування щодо каналів Медведчука

15 Квітня 2020
7127
15 Квітня 2020
16:01

Тимчасова слідча комісія завершила розслідування щодо каналів Медведчука

7127
Тимчасова слідча комісія для проведення розслідування відомостей щодо дотримання вимог законодавства під час зміни власників інформаційних телеканалів та забезпечення протидії інформаційному впливу РФ 15 квітня передала Верховній Раді матеріали щодо телеканалів «112 Україна», ZIK та NewsOne, які належать близькому соратнику Віктора Медведчука Тарасу Козаку.
Тимчасова слідча комісія завершила розслідування щодо каналів Медведчука
Тимчасова слідча комісія завершила розслідування щодо каналів Медведчука

Про це народний депутат, член ТСК Олександр Ткаченко написав на своїй сторінці в Facebook.

«Провели останнє засідання Тимчасової слідчої комісії з приводу дотримання вимог законодавства під час зміни власників кількох інформаційних телеканалів, які сьогодні належать одній людині — правій руці Медведчука, депутату Тарасу Козаку. Мова про 112, ZIK та NewsOne», – повідомив він.

Пан Ткаченко розповів, що Тарас Козак та керівники цих каналів жодного разу не з’явилися на засідання комісії. Попри це, члени ТСК заслухали звіти правоохоронців, провели зустріч з колишнім власником Андрієм Подщіпковим та низку інших заходів.

Нардеп уточнив, що звіт опублікують після його заслуховування у Верховній Раді.

«Сподіваюсь, що наші напрацювання стануть ще одним кроком до встановлення цілковитої прозорості структури власності українських телеканалів та не допустять інформаційної монополізації в інтересах окремих політичних сил», – додав він.

Як писав ДМ, 17 жовтня 2019 року Верховна Рада утворила тимчасову слідчу комісію для проведення розслідування відомостей щодо дотримання вимог законодавства під час зміни власників інформаційних телеканалів та забезпечення протидії інформаційному впливу Російської Федерації. 

Нагадаємо, три інформаційні телеканали – NewsOne«112 Україна» і ZIK – належать Тарасу Козаку і входять до медіахолдингу «Новини», який очолює телепродюсер Олексій Семенов. Він скуповував ці канали поступово, з жовтня 2018-го по червень 2019 року. Тарас Козак – близький соратник українського політика, одного з лідерів партії «Опозиційна платформа – За життя» і кума Володимира Путіна Віктора Медведчука, їхні брати – бізнес-партнери.

Нардеп Микита Потураєв розповідав, що у команди президента є напрацювання рішень щодо каналів Медведчука. Президент Володимир Зеленський заявляв, що знає, звідки у Віктора Медведчука гроші на фінансування партії та телеканалів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7127
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Taras
1469 дн. тому
І що комісія хотіла побачити? Звичайно у них хватає юристів щоб не порушити законодавство. Хай провірять їхній контент.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду