Ткаченко сказав, що не знав про перебування Медведчука в структурі власності «1+1»

Ткаченко сказав, що не знав про перебування Медведчука в структурі власності «1+1»

12 Червня 2020
3483

Ткаченко сказав, що не знав про перебування Медведчука в структурі власності «1+1»

3483
Олександр Ткаченко вважає, що Віктор Медведчук не зможе вплинути на редакційну політику каналу.
Ткаченко сказав, що не знав про перебування Медведчука в структурі власності «1+1»
Ткаченко сказав, що не знав про перебування Медведчука в структурі власності «1+1»

Колишній генеральний директор «1+1», нині почесний президент цього каналу та міністр культури й інформаційної політики Олександр Ткаченко в інтерв’ю hromadske сказав, що не знав про перебування пов’язаних із Віктором Медведчуком компаній у структурі власності медіахолдингу «1+1».

Він говорить, що Bolvik Ventures LTD (якою володіє дружина Віктора Медведчука Оксана Марченко) раніше належала братам Суркісам.

«Моя історія конкретних стосунків із паном Медведчуком достатньо красномовна. Ми завжди займали протилежні позиції як під кутом зору цінностей стосовно преси, так і позицій стосовно агресії Росії, і взагалі діяльності його політичної в Україні як уповноваженого кума Путіна», – розповів пан Ткаченко.

Крім того, він нагадав, що був членом тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, яка розслідувала діяльності телеканалів NewsOne, ZIK і «112 Україна», які пов’язують із Віктором Медведчуком. «Доповідь слідчої комісії має бути в Раді найближчим часом, її робота завершена. Там є певні цікаві факти, які, очевидно, мають бути оприлюднені. Можливо, саме через цю мою діяльність мене так "активно люблять" канали Медведчука і згадують не злим тихим словом», — зазначив чиновник.

Нагадаємо, голова партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук у своїй декларації серед компаній, які належать його дружині, вказав Bolvik Ventures LTD, зареєстровану на Британських Віргінських островах. Ця компанія присутня також у структурі власності «1+1», оприлюдненій на сайті (документ оновлений 2 березня 2020 року).

У пресслужбі «1+1» заявили, що для них ця інформація також є новою. Колишній керівник «1+1 медіа» та міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у коментарі «Детектору медіа» зазначив, що не знає про участь у власності «1+1» Оксани Марченко. Сама вона розмовляти з «Детектором медіа» відмовилась. 

Ігор Коломойський заявив, що частка родини Медведчуків у структурі «1+1» для нього новина.

Адвокат Ігор Кириленко, який представляє інтереси голови партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктора Медведчука, прокоментував ситуацію із володінням дружиною Медведчука Оксаною Марченко частками у структурі «1+1». За його словами, Оксана Марченко володіє 8,22% акцій телеканалу «1+1» і 8,17% акцій телеканалу ТЕТ.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3483
Читайте також
12.11.2020 13:54
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 514
15.06.2020 17:30
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
4 321
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду