Ткаченко про призначення Шуфрича: Більшість у Комітеті свободи слова буде не за ОПЗЖ

Ткаченко про призначення Шуфрича: Більшість у Комітеті свободи слова буде не за ОПЗЖ

28 Серпня 2019
2877
28 Серпня 2019
14:59

Ткаченко про призначення Шуфрича: Більшість у Комітеті свободи слова буде не за ОПЗЖ

2877
Новообраний народний депутат від «Слуги народу», почесний президент «1+1 медіа» Олександр Ткаченко повідомив, що більшість парламентського Комітету з питань свобод слова, який очолить представник «Опозиційної платформи – За життя» Нестор Шуфрич, складатимуть депутати від партії «Слуга народу».
Ткаченко про призначення Шуфрича: Більшість у Комітеті свободи слова буде не за ОПЗЖ
Ткаченко про призначення Шуфрича: Більшість у Комітеті свободи слова буде не за ОПЗЖ

Про це 28 серпня він написав на своїй сторінці в Facebook.

Олександр Ткаченко також нагадав, що більшість функцій Комітету свободи слова Верховної Ради восьмого скликання – у парламенті дев’ятого скликання перейшла до Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики.

«А колегам з реформованого Комітету з питань свободи слова тепер потрібно зосередитись на захисті прав журналістів та власне свободи слова. З огляду на те, що більшість у цьому комітеті за "Слугами", а є ще перший заступник від "Батьківщини", то яким би "грізним" не виглядав Шуфрич ми його не боїмося та спуску не дамо», – сказав він.

Нагадаємо, Комітет з питань свободи слова ймовірно очолить Нестор Шуфрич («Опозиційна платформа — За життя»). У липні 2019 року він дав інтерв'ю телеканалу «Россия 24». Під час розмови з російською журналісткою Шуфрич заявив, що війна в Україні – це начебто «громадянський конфлікт». При цьому він згадав, що це не тільки його думка, але «ще і Коломойського і Папи Римського». Також, на думку Шуфрича, «праворадикали» в Україні збирають Майдани (і в 2004, і в 2014 роках) і впливають на порядок денний в країні, хоча, за словами все того ж Шуфрича, є «мізерною частиною українського народу».

За призначення голів комітетів новообрані народні депутати мають проголосувати на пленарному засіданні Верховної Ради.

Медіарух «Журналісти за усвідомлений вибір», який налічує понад 70 учасників, заявив, що Комітет свободи слова не можна віддавати в руки ОПЗЖ, члени якої використовують підконтрольні медіа для пропаганди та маніпуляцій.

Журналісти телеканалу «Еспресо» висловили обурення в зв’язку із затвердженням Нестора Шуфрича головою парламентського Комітету з питань свободи слова.

Політична партія «Європейська Солідарність» вважає неприйнятним обрання головою парламентського Комітету з питань свободи слова представника «Опозиційної платформи – За життя» Нестора Шуфрича та закликала партії «Голос» і «Батьківщина» публічно виступити проти цього призначення.

Політична партія «Голос» закликала «Слугу народу» переглянути рішеннящодо призначення Нестора Шуфрича, який «неодноразово демонстрував антиукраїнську позицію». Партія також звернулася до Президента України Володимира Зеленського та «Слуги народу» із вимогою «не допустити повернення колишніх "регіоналів" до влади».

Фото: Олександр Ткаченко / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2877
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
оппозиционная платформа ЛЕХАИМ
1703 дн. тому
«За жизнь!» («лехаим») — это традиционный еврейский тост. В дословном переводе с древнееврейского на современный русский фраза «ле-хаим» (לחיים) означает «за жизнь» или, в более развёрнутом варианте, «шоб мы все так жили, долго, весело и счастливо». Со временем этот термин стал означать акт совместного употребления спиртных и часто даже обычных напитков. Так, рюмки стали называть «стаканы для лехаима», а произнесение тостов — «сделать лехаим». Какие люди в этом оппозиционном "Голливуде"! Политический кукловод-манипулятор Лёвочкин (бывший глава администрации Януковича), Медведчук (судимый, кум Путина), Рабинович (неоднократно судимый), Бойко (газовый аферист, друг Фирташа, ожидающего экстрадиции в США), Вадим Столар (организатор афёры "Элита-центр"), Ренат Кузьмин (бывший зам генпрокурвора Пшонки при Януковиче)... Все как на подбор. Прожжёные "интеллигенты". В чём их точно нельзя заподозрить, так это в патриотизме (если только не считать патриотизм своего кошелька).
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду