NewsOne покаже телемарафон «Рада. Перезавантаження»

NewsOne покаже телемарафон «Рада. Перезавантаження»

28 Серпня 2019
1298
28 Серпня 2019
18:45

NewsOne покаже телемарафон «Рада. Перезавантаження»

1298
Телемарафон 29 серпня буде присвячено відкриттю першої сесії оновленої Верховної Ради.
NewsOne покаже телемарафон «Рада. Перезавантаження»
NewsOne покаже телемарафон «Рада. Перезавантаження»

Про це повідомляє пресслужба телеканалу.

На каналі анонсують, що марафон триватиме «з 7 ранку і до пізньої ночі».

Нагадаємо, новини «Сьогодні» на каналі «Україна» 29 серпня вийдуть в ефір зі спеціальними інформаційними випусками та наживо покажуть перше засідання парламенту.

Як повідомлялось, Комітет з питань свободи слова у Верховній Раді IX скликання ймовірно очолить Нестор Шуфрич («Опозиційна платформа — За життя»). У липні 2019 року він дав інтерв'ю телеканалу «Россия 24». Під час розмови з російською журналісткою Шуфрич заявив, що війна в Україні – це начебто «громадянський конфлікт». При цьому він згадав, що це не тільки його думка, але «ще і Коломойського і Папи Римського». Також, на думку Шуфрича, «праворадикали» в Україні збирають Майдани (і в 2004, і в 2014 роках) і впливають на порядок денний в країні, хоча, за словами все того ж Шуфрича, є «мізерною частиною українського народу».

За призначення Шуфрича депутати мають проголосувати на пленарному засіданні.

Медіарух «Журналісти за усвідомлений вибір», який налічує понад 70 учасників, заявив, що Комітет свободи слова не можна віддавати в руки ОПЗЖ, члени якої використовують підконтрольні медіа для пропаганди та маніпуляцій.

Журналісти телеканалу «Еспресо» висловили обурення в зв’язку із затвердженням Нестора Шуфрича головою парламентського Комітету з питань свободи слова.

Політична партія «Європейська Солідарність» вважає неприйнятним обрання головою парламентського Комітету з питань свободи слова представника «Опозиційної платформи – За життя» Нестора Шуфрича та закликала партії «Голос» і «Батьківщина» публічно виступити проти цього призначення.

Політична партія «Голос» закликала «Слугу народу» переглянути рішення щодо призначення Нестора Шуфрича, який «неодноразово демонстрував антиукраїнську позицію». Партія також звернулася до Президента України Володимира Зеленського та «Слуги народу» із вимогою «не допустити повернення колишніх "регіоналів" до влади».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1298
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду