ЗМІ оприлюднили список членів Комітету свободи слова та Комітету інформполітики

ЗМІ оприлюднили список членів Комітету свободи слова та Комітету інформполітики

29 Серпня 2019
3538
29 Серпня 2019
13:30

ЗМІ оприлюднили список членів Комітету свободи слова та Комітету інформполітики

3538
29 серпня видання «Український тиждень» оприлюднило повний список голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання. Зокрема, Комітету з питань свободи слова та Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики.
ЗМІ оприлюднили список членів Комітету свободи слова та Комітету інформполітики
ЗМІ оприлюднили список членів Комітету свободи слова та Комітету інформполітики

Про це йдеться на сайті видання з посиланням на джерело.

До Комітету інформполітики увійдуть 17 народних депутатів. Його очолить Олександр Ткаченко («Слуга Народу»).

Заступниками стануть:

  • перший заступник голови Комітету – Ірина Констанкевич (позафракційна);
  • заступник голови Комітету – Євгенія Кравчук («Слуга Народу»);
  • заступник голови Комітету – Гео Лерос («Слуга Народу»);
  • заступник голови Комітету – Микита Потураєв («Слуга Народу»);
  • секретар Комітету - Олександр Абдуллін («Батьківщина»).

Члени Комітету:

  • Андрій Боблях («Слуга Народу»);
  • Єлізавета Богуцька («Слуга Народу»);
  • Олександр Кабанов («Слуга Народу»);
  • Олександр Качний («Опозиційна Платформа – За Життя»);
  • Микола Княжицький («Європейська Солідарність»);
  • Ренат Кузьмін («Опозиційна Платформа – За Життя»);
  • Дмитро Нальотов («Слуга Народу»);
  • Юрій Павленко («Опозиційна Платформа – За Життя»);
  • Тетяна Рябуха («Слуга Народу»);
  • Павло Сушко («Слуга Народу»);
  • Софія Федина («Європейська Солідарність»);

До Комітету з питань свободи слова увійдуть п’ять депутатів. Його очолить Нестор Шуфрич («Опозиційна Платформа – За Життя»).

Заступниками стануть:

  • заступник голови Комітету – Євгеній Брагар  («Слуга Народу»);
  • секретар Комітету – Сергій Швець («Слуга Народу»).

Члени Комітету:

  • Андрій Мотовиловець («Слуга Народу»);
  • Сергій Штепа («Слуга Народу»).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, Комітет з питань свободи слова ймовірно очолить Нестор Шуфрич («Опозиційна платформа — За життя»). Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики ймовірно очолить колишній генеральний директор медіахолдингу «1+1 медіа» і телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко. За їх призначення депутати мають проголосувати на пленарному засіданні Верховної Ради.

Новообраний народний депутат від «Слуги народу», журналіст каналу «1+1» Сергій Швець повідомив, що в Раді створять новий комітет, який займатиметься інформаційною та гуманітарною політикою, і він оприлюднить свої плани через декілька днів після початку роботи парламенту.

15 серпня підготовча депутатська група з числа новообраних народних депутатів України затвердила назви і предмети відання майбутніх 23 парламентських комітетів, серед яких – Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики, з питань свободи слова та з питань з цифрової трансформації. «Детектор медіа» отримав від власних джерел, присутніх на засіданні підготовчої депутатської групи 15 серпня, проєкт розподілу повноважень майбутніх парламентських комітетів Верховної Ради України.

Згідно з цим документом, Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики займатиметься: культурно-просвітницька діяльність (видавнича справа, бібліотечна справа, народні художні промисли); мистецька діяльність (професійні творчі спілки, театри, музика, школи естетичного виховання, арт-ринок, дизайн, галереї); медійна індустрія (телебачення, ОТТ та ІРТV, платформи з розповсюдження інформації, радіо); аудіовізуальний ринок; рекламний ринок; розвиток кіноіндустрії та кінотеатрів; культурно-масові заходи, фестивалі; концертна індустрія (концертні майданчики, квиткові оператори, продюсуванні артистів та гастролі); охорона історико-культурної спадщини (музейна справа, архівна справа, діяльність заповідників, вивезення, ввезення і повернення культурних цінностей); соціальні медіа та інтернет видання; туризм та туристична діяльність; курорти та рекреаційна діяльність; державна політика в сфері свободи совісті та релігійних організацій; державна політика в сфері розвитку та використання державної мови та мов національних меншин в Україні; засади благодійної діяльності; меценатство в сфері культури та спорту; державна політика в сфері інформації та інформаційної безпеки; висвітлення діяльності Верховної Ради України.

До відання Комітету з питань свободи слова налжатимуть: забезпечення свободи слова; права громадян на інформацію; захист прав і свобод працівників ЗМІ; гарантії діяльності засобів масової інформації, захист прав журналістів і працівників засобів масової інформації. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3538
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду