Партії «ЄС» та «Батьківщина» відкликали представників із Комітету свободи слова

Партії «ЄС» та «Батьківщина» відкликали представників із Комітету свободи слова

29 Серпня 2019
7529
29 Серпня 2019
10:20

Партії «ЄС» та «Батьківщина» відкликали представників із Комітету свободи слова

7529
Політична партія «Європейська солідарність» та ВО «Батьківщина» відкликали представників з Комітету Верховної Ради з питань свободи слова.
Партії «ЄС» та «Батьківщина» відкликали представників із Комітету свободи слова
Партії «ЄС» та «Батьківщина» відкликали представників із Комітету свободи слова

Про це оголосили 28 серпня на засіданні підготовчої депутатської групи, передає «Радіо Свобода».

Склад комітету зменшився до п’яти депутатів: один від партії «Опозиційна платформа – За життя» та чотири від «Слуги народу».

Кандидат на посаду голови комітету Нестор Шуфрич заявив, що він засмучений зменшенням кількості членів комітету в той час, коли відбуваються напади на журналістів.

Представник «Європейської солідарності» Артур Герасимов закликав замінити кандидатуру Нестора Шуфрича. За його словами, він є «одним з найближчих друзів Віктора Медведчука».

Як писав ДМ, народна депутатка від партії «Батьківщина» Альона Шкрум заявила, що відмовилась від посади першого заступника голови Комітету свободи слова. Вона повідомила, що залишиться працювати в Комітеті з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

Володимир Ар'єв («Європейська солідарність») у коментарі «Детектору медіа» повідомив, що відмовився увійти в члени комітету, який очолить Нестор Шуфрич. Фракція підтримала його в цьому і пропонує його кандидатуру в комітет з питань цифрової трансформації.

Нагадаємо, Комітет з питань свободи слова ймовірно очолить Нестор Шуфрич («Опозиційна платформа — За життя»). У липні 2019 року він дав інтерв'ю телеканалу «Россия 24». Під час розмови з російською журналісткою Шуфрич заявив, що війна в Україні – це начебто «громадянський конфлікт». При цьому він згадав, що це не тільки його думка, але «ще і Коломойського і Папи Римського». Також, на думку Шуфрича, «праворадикали» в Україні збирають Майдани (і в 2004, і в 2014 роках) і впливають на порядок денний в країні, хоча, за словами все того ж Шуфрича, є «мізерною частиною українського народу».

За його призначення депутати мають проголосувати на пленарному засіданні Верховної Ради.

Медіарух «Журналісти за усвідомлений вибір», який налічує понад 70 учасників, заявив, що Комітет свободи слова не можна віддавати в руки ОПЗЖ, члени якої використовують підконтрольні медіа для пропаганди та маніпуляцій.

Журналісти телеканалу «Еспресо» висловили обурення в зв’язку із затвердженням Нестора Шуфрича головою парламентського Комітету з питань свободи слова.

Політична партія «Європейська Солідарність» вважає неприйнятним обрання головою парламентського Комітету з питань свободи слова представника «Опозиційної платформи – За життя» Нестора Шуфрича та закликала партії «Голос» і «Батьківщина» публічно виступити проти цього призначення.

Політична партія «Голос» закликала «Слугу народу» переглянути рішеннящодо призначення Нестора Шуфрича, який «неодноразово демонстрував антиукраїнську позицію». Партія також звернулася до Президента України Володимира Зеленського та «Слуги народу» із вимогою «не допустити повернення колишніх "регіоналів" до влади».

Новообраний народний депутат від «Слуги народу», почесний президент «1+1 медіа» Олександр Ткаченко повідомив, що більшість парламентського Комітету з питань свободи слова складатимуть депутати від партії «Слуга народу».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7529
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду