«Опозиційна платформа – За життя» хоче очолити комітет свободи слова

«Опозиційна платформа – За життя» хоче очолити комітет свободи слова

13 Серпня 2019
2483
13 Серпня 2019
11:54

«Опозиційна платформа – За життя» хоче очолити комітет свободи слова

2483
У партії також заявили про намір створити два нові комітети – з питань комплексного вирішення проблем Донецької та Луганської областей й з питань сім'ї, молодіжної політики та спорту.
«Опозиційна платформа – За життя» хоче очолити комітет свободи слова
«Опозиційна платформа – За життя» хоче очолити комітет свободи слова

Політична партія «Опозиційна платформа – За життя» у Верховній Раді дев’ятого скликання хоче очолити низку парламентських комітетів, які займатимуться свободою слова і діяльністю ЗМІ, захистом прав людини, регламентними процедурами парламенту і контролем над витрачанням коштів державного бюджету.

Про це повідомляється на сайті політичної партії.

«Опозиційна платформа – За життя» внесла пропозиції щодо створення у Верховній Раді 23 комітетів і однієї комісії з питань приватизації.

Крім того, партія наполягає, що формування керівного складу комітетів Верховної Ради «має проходити з урахуванням європейської практики обов'язкового надання опозиції реальних можливостей контролю за діяльністю влади».

«До головної функції опозиції завжди належав контроль за діяльністю влади та недопущенням порушень демократичних стандартів правової держави. Для цього в демократичному парламенті опозиція повинна очолити комітети, до відання яких належать свобода слова і діяльність ЗМІ, захист прав людини, регламентні процедури самого парламенту і контроль над витрачанням коштів державного бюджету. Опозиція також завжди отримує право на посаду віце-спікера парламенту і пост Уповноваженого з прав людини», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, партія «Слуга народу» запропонувала розділити в Раді комітет з питань інформполітики та свободи слова на два окремих. Загалом пропонується зменшити кількість комітетів у Верховній Раді України 9-го скликання з 27-ми до 22-х.
Новообраний народний депутат від партії «Слуга народу» Микита Потураєв повідомив, що у Верховні Раді дев’ятого скликання залишаться Комітети з питань свободи слова і прав людини. Він уточнив, що посади голів цих комітетів віддадуть представникам опозиції.

5 липня новообраний народний депутат від партії «Слуга народу», журналіст каналу «1+1» Сергій Швець повідомив, що Комітет інформаційної та гуманітарної політики, який планують створити у Верховній Раді дев’ятого скликання, оприлюднить свої плани через декілька днів після початку роботи парламенту. Комітет, за словами Микити Потураєва, одним з перших розгляне законопроєкт про аудіовізуальні послуги.

Цей комітет у Раді може очолити новообраний народний депутат від партії «Слуга народу», генеральний директор медіахолдингу «1+1 медіа» і телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко.

Фото: «Опозиційна платформа – За життя»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2483
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Депутат должен сдавать экзамены
1700 дн. тому
Может разумнее свободу слова оставить беспартийным гражданам, по квоте из областей и по жребию, чтоб не было соблазнов и возни. Для управления авто нужно демонстрировать квалификацию, а для управления страной нет?
Lex
1710 дн. тому
«За жизнь!» («лехаим») — это традиционный еврейский тост. В дословном переводе с древнееврейского на современный русский фраза «ле-хаим» (לחיים) означает «за жизнь» или, в более развёрнутом варианте, «шоб мы все так жили, долго, весело и счастливо». Со временем этот термин стал означать акт совместного употребления спиртных и часто даже обычных напитков. Так, рюмки стали называть «стаканы для лехаима», а произнесение тостов — «сделать лехаим». Какие люди в этом оппозиционном "Голливуде"! Политический кукловод-манипулятор Лёвочкин (бывший глава администрации Януковича), Медведчук (судимый, кум Путина), Рабинович (неоднократно судимый), Бойко (газовый аферист, друг Фирташа, ожидающего экстрадиции в США), Вадим Столар (организатор афёры "Элита-центр"), Ренат Кузьмин (бывший зам генпрокурвора Пшонки при Януковиче)... Все как на подбор. Прожжёные "интеллигенты". В чём их точно нельзя заподозрить, так это в патриотизме (если только не считать патриотизм своего кошелька).
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду