Потураєв пропонує новому регулятору зайнятися також реєстрацією інтернет-медіа

Потураєв пропонує новому регулятору зайнятися також реєстрацією інтернет-медіа

12 Серпня 2019
3239
12 Серпня 2019
14:13

Потураєв пропонує новому регулятору зайнятися також реєстрацією інтернет-медіа

3239
Новообраний народний депутат від «Слуги народу» Микита Потураєв пропонує замість Національної ради з питань телебачення і радіомовлення створити Нацраду з питань медіа, яка має стати єдиним регулятором для всього медіаринку.
Потураєв пропонує новому регулятору зайнятися також реєстрацією інтернет-медіа
Потураєв пропонує новому регулятору зайнятися також реєстрацією інтернет-медіа

Про це він сказав в інтерв’ю «Детектору медіа».

«Ми ж бачимо Нацраду регулятором не лише телебачення, а всіх медіа. Але маємо чітко визначити, що є медіа, щоб ми не перетворитися на Роскомнадзор, який прагне ліцензувати блогерів», – сказав він.

Микита Потураєв вважає, що інтернет-видання потребують регулювання, а безкоштовні – реєстрації. На його думку, цим має займатися новий регулятор.

Крім того, за його словами, варто змінити принципи формування Нацради:  «Потрібно разом сідати з медіагромадськістю й визначатися. Обирати (членів Нацради, – ДМ) потрібно на конкурсі. Я вважаю, що політичне квотування має піти в минуле. Це моя особиста думка, але я її як завтрашній парламентар буду відстоювати. Вважаю, що квотний принцип, якщо ми створюємо будь-якого регулятора, має піти в минуле. Має бути конкурсний принцип призначення, а не політичний. Через конкурсну комісію при залучені міжнародних представників. За прозорими конкурсними умовами, із чітко визначеними критеріями. На мій погляд, 9 людей вистачить, можливо, буде більше – 15».

Нагадаємо, 20 червня тоді ще заступник глави Адміністрації президента Кирило Тимошенко розповів, що команда Адміністрації президента Володимира Зеленського розробляє пакет законопроектів щодо медіаіндустрії. Микита Потураєв додав, що до нового законопроекту планують включити напрацювання з нової редакції закону про телебачення і радіомовлення (законопроекту про аудіовізуальні послуги).

5 липня новообраний народний депутат від партії «Слуга народу», журналіст каналу «1+1» Сергій Швець повідомив, що Комітет інформаційної та гуманітарної політики, який планують створити у Верховній Раді дев’ятого скликання, оприлюднить свої плани через декілька днів після початку роботи парламенту. Комітет, за словами Микити Потураєва, одним з перших розгляне законопроєкт про аудіовізуальні послуги.

Цей комітет у Раді може очолити новообраний народний депутат від партії «Слуга народу», генеральний директор медіахолдингу «1+1 медіа» і телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3239
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду