Партія «Батьківщина» відкликала кандидатуру Олени Кондратюк на посаду віцеспікерки ВР

Партія «Батьківщина» відкликала кандидатуру Олени Кондратюк на посаду віцеспікерки ВР

23 Серпня 2019
2618
23 Серпня 2019
12:51

Партія «Батьківщина» відкликала кандидатуру Олени Кондратюк на посаду віцеспікерки ВР

2618
Політична партія ВО «Батьківщина» відкликала кандидатуру Олени Кондратюк, народної депутатки восьмого скликання парламенту та секретарки Комітету з питань свободи слова та інформації, на пост віцеспікерки Верховної Ради дев’ятого скликання.
Партія «Батьківщина» відкликала кандидатуру Олени Кондратюк на посаду віцеспікерки ВР
Партія «Батьківщина» відкликала кандидатуру Олени Кондратюк на посаду віцеспікерки ВР

Про це 22 серпня на засіданні підготовчої групи ВР повідомив новообраний депутат Андрій Кожем'якін.

«Ми прийняли рішення відкликати цю кандидатуру. Цей лист я вам (Дмитру Разумкову, – ДМ) надав й ми направимо по електронній пошті (як це повинно бути)», – сказав він.

За його словами, відповідне рішення було прийняте після консультацій із колегами із майбутньої опозиції.

«Дійсно, надійшов лист від політичної партії "Батьківщина". Я його передаю Апарату до відома. Дану кандидатуру, а саме – Кондратюк Олену Костянтинівну ми знімаємо з розгляду на посаду заступника голови Верховної Ради України дев’ятого скликання», – заявив голова підготовчої депутатської групи Дмитро Разумков.

За інформацією «Детектора медіа», майбутня фракція «Батьківщини» взагалі не претендуватиме на посаду віцеспікера ВР. Пізнаше на сатйті партії з'явилася інфомрація про те, що вони вирішили відмовитися від посади віцеспікера.

Натомість перша заступниця голови Верховної Ради восьмого скликання, новообрана депутатка від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко в коментарі «Детектору медіа» повідомила, що їх політична сила претендує на посаду віцеспікера парламенту.

Нагадаємо, підготовча група з новообраних народних депутатів на засіданні 15 серпня визначила перелік із 23 профільних комітетів Верховної Ради.

Раніше, на початку серпня, стало відомо, що у Верховній Раді 9-го скликання з'явиться так званий гуманітарний та інформаційний комітет (робоча назва), який може очолити новообраний народний депутат від партії «Слуга народу», генеральний директор медіахолдингу «1+1 медіа» і телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко.

Новообраний народний депутат від «Слуги народу», журналіст каналу «1+1» Сергій Швець повідомив, що в Раді створять новий комітет, який займатиметься інформаційною та гуманітарною політикою, і він оприлюднить свої плани через декілька днів після початку роботи парламенту.

Згодом новообраний народний депутат від «Слуги народу», радник команди президента України Володимира Зеленського з політичних питань Микита Потураєв повідомив «Детектору медіа», що у Верховні Раді 9-го скликання залишаться комітети з питань свободи слова і прав людини. За його словами, посади голів цих комітетів віддадуть представникам опозиції.

Потім стало відомо, що партія «Слуга народу» пропонує створити в Раді, серед інших, Комітет із питань гуманітарної та інформаційної політики та Комітет із питань свободи слова. Загалом партія пропонувала зменшити кількість комітетів у Верховній Раді України 9-го скликання із 27 до 22.

Партія «Опозиційна платформа – За життя» заявила, що хоче очолити Комітет з питань свободи слова.

За інформацією із джерел «Детектора медіа» в парламенті, до Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики від «Європейської солідарності» може ввійти першим заступником Микола Княжицький, який раніше очолював Комітет із питань культури і духовності.

«Європейська солідарність» висунула на посаду голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Володимира Ар’єва.

Фото: Олексій Темченко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2618
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду