detector.media
13.08.2019 11:54
«Опозиційна платформа – За життя» хоче очолити комітет свободи слова
«Опозиційна платформа – За життя» хоче очолити комітет свободи слова
У партії також заявили про намір створити два нові комітети – з питань комплексного вирішення проблем Донецької та Луганської областей й з питань сім'ї, молодіжної політики та спорту.

Політична партія «Опозиційна платформа – За життя» у Верховній Раді дев’ятого скликання хоче очолити низку парламентських комітетів, які займатимуться свободою слова і діяльністю ЗМІ, захистом прав людини, регламентними процедурами парламенту і контролем над витрачанням коштів державного бюджету.

Про це повідомляється на сайті політичної партії.

«Опозиційна платформа – За життя» внесла пропозиції щодо створення у Верховній Раді 23 комітетів і однієї комісії з питань приватизації.

Крім того, партія наполягає, що формування керівного складу комітетів Верховної Ради «має проходити з урахуванням європейської практики обов'язкового надання опозиції реальних можливостей контролю за діяльністю влади».

«До головної функції опозиції завжди належав контроль за діяльністю влади та недопущенням порушень демократичних стандартів правової держави. Для цього в демократичному парламенті опозиція повинна очолити комітети, до відання яких належать свобода слова і діяльність ЗМІ, захист прав людини, регламентні процедури самого парламенту і контроль над витрачанням коштів державного бюджету. Опозиція також завжди отримує право на посаду віце-спікера парламенту і пост Уповноваженого з прав людини», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, партія «Слуга народу» запропонувала розділити в Раді комітет з питань інформполітики та свободи слова на два окремих. Загалом пропонується зменшити кількість комітетів у Верховній Раді України 9-го скликання з 27-ми до 22-х.
Новообраний народний депутат від партії «Слуга народу» Микита Потураєв повідомив, що у Верховні Раді дев’ятого скликання залишаться Комітети з питань свободи слова і прав людини. Він уточнив, що посади голів цих комітетів віддадуть представникам опозиції.

5 липня новообраний народний депутат від партії «Слуга народу», журналіст каналу «1+1» Сергій Швець повідомив, що Комітет інформаційної та гуманітарної політики, який планують створити у Верховній Раді дев’ятого скликання, оприлюднить свої плани через декілька днів після початку роботи парламенту. Комітет, за словами Микити Потураєва, одним з перших розгляне законопроєкт про аудіовізуальні послуги.

Цей комітет у Раді може очолити новообраний народний депутат від партії «Слуга народу», генеральний директор медіахолдингу «1+1 медіа» і телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко.

Фото: «Опозиційна платформа – За життя»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY