detector.media
06.08.2019 15:37
Комітет Ради з питань свободи слова віддадуть опозиції, – Потураєв
Комітет Ради з питань свободи слова віддадуть опозиції, – Потураєв
У Верховні Раді дев’ятого скликання залишаться Комітети з питань свободи слова і прав людини.

Про це в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомив новообраний народний депутат від партії «Слуга народу», радник команди президента України Володимира Зеленського з політичних питань Микита Потураєв.

Він уточнив, що посади голів цих комітетів віддадуть представникам опозиції.

Як повідомляв «Детектор медіа», новообраний народний депутат від партії «Слуга народу», журналіст каналу «1+1» Сергій Швець повідомив, що Комітет інформаційної та гуманітарної політики, який планують створити у Верховній Раді дев’ятого скликання, оприлюднить свої плани через декілька днів після початку роботи парламенту.

Гуманітарний та інформаційний комітет у Раді може очолитиновообраний народний депутат від партії «Слуга народу», генеральний директор медіахолдингу «1+1 медіа» і телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, команда Офісу президента Володимира Зеленського розробляє пакет законопроектів щодо медіаіндустрії. Він стосуватиметься й питання деолігархізації ЗМІ. Пакет законопроектів матиме три ключових механізми: незалежність редакційної інформаційної політики, прозорість фінансування та економічна спроможність медіа.

Команда президента планує ліквідувати Міністерство інформаційної політики, а також об'єднати Національну раду з питань телебачення і радіомовлення з Державним комітетом телебачення і радіомовлення.

Генеральний директор «1+1» Олександр Ткаченко, який за результатами виборів пройшов до Верховної Ради за списком партії «Слуга народу», його партія допускає обʼєднання Міністерства культури, Міністерства інформаційної політики та Міністерства молоді та спорту в одне відомство.

Заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко уточнив, що на базі міністерств культури, молоді та спорту, інформаційної політики в новому Кабінеті міністрів може бути створено одне Міністерство з гуманітарної політики.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY