Олексій Мустафін: «Я головний редактор, не заважайте працювати і мені»

9 Травня 2010
114890

Олексій Мустафін: «Я головний редактор, не заважайте працювати і мені»

114890
Заступник голови правління СТБ з інформаційного мовлення пояснює причини переформатування «Вікон»
Олексій Мустафін: «Я головний редактор, не заважайте працювати і мені»

Як вже повідомляла ТК, на СТБ нещодавно була запроваджена нова інформаційна концепція програми «Вікна-новини». Це викликало низку застережень у колективу проекту, які  у відкритому листі заявили про впровадження системної цензури на каналі. У свою чергу заступник голови правління СТБ з інформаційного мовлення Олексій Мустафін заперечив те, що переформатування новин пов'язане з політичним тиском на редакцію.

 

В інтерв'ю ТК Олексій Мустафін розказав про причини та суть  переформатування «Вікон», аудиторію новин та прокоментував зауваження журналістів СТБ щодо нової концепції.

 

- Пане Олексію, чим зумовлена необхідність переформатування «Вікон»?

- «Вікна» є частиною великого каналу під назвою СТБ. З огляду на показники, на СТБ добре йдуть проекти на кшталт «Україна має талант», «Танцюють всі», незабаром запуститься «Х-фактор». Тому і розвиток «Вікон» має узгоджуватись з цими тенденціями у розвитку каналу. Головний мотив переформатування новин полягає у тому, що ми хочемо, щоб «Вікна» працювали для  тієї ж аудиторії, що й інші проекти.

 

Але є й додаткові мотиви. Ми аналізуємо роботу «Вікон» і бачимо позитивні та негативні тенденції. На мій погляд, нині в новинах занадто багато уваги приділяється чотирьом темам. Це глобальна та національна економіка, політика, катастрофи та кримінальна тема. Мені здається, що зараз є перекіс у бік цих складових, їм приділяється занадто багато уваги українськими ЗМІ. Тому в затвердженій концепції переформатування «Вікон» ми зменшуємо увагу до цих питань. Звичайно, є резонансні події, які впливають на життя людей, і, безумовно, до таких подій у цих напрямках  наш інтерес збережеться: приміром, ми будемо знімати сюжети про велику катастрофу чи повінь у країні, або резонансний злочин, або важливу політичну подію як-то укладення чи ратифікація угод між Україною та Росією. Тобто, ті політичні теми, які ми вважаємо за необхідне висвітлювати, будуть в ефірі, можливо, у меншому обсязі, але з суворим дотриманням журналістських стандартів: зокрема, балансу, повноти та точності інформації. У новому форматі новин буде встановлено чіткіші вимоги для дотримання цих принципів.

 

- Тобто, на сьогодні, на вашу думку, висвітлення політичних тем у «Вікнах» не давало змогу глядачам отримати повноцінну картинку про ту чи іншу подію?

- На мою думку, іноді глядач отримував забагато дрібної інформації, що певною мірою заважало отримати повноцінну картину. Я не вважаю це свідомою маніпуляцією, але й не можу сказати, що ми повністю безгрішні й що у нас було суворе дотримання балансу в усіх сюжетах. На жаль. Тому не хотілося б, щоб це перетворювалось на якусь тенденцію. Все-таки ми маємо більш прискіпливо та професійно підходити до підготовки сюжетів. Для досконалості, як відомо, немає меж.

 

- Олексію, якщо зменшується відсоток політичних тем, то натомість до чого збільшиться увага?

- Я думаю, що це відбудеться за рахунок всіх інших тем. Наше завдання йти від глядача. Ми не дуже активно висвітлювали теми, пов'язані  з наукою, культурою, соціальним життям. Мені, як журналісту, хотілося б, щоб ми більше уваги приділяли громадянським ініціативам.

 

- Ви говорите про те, що зараз основною причиною переформатування «Вікон» є орієнтація їх роботи на аудиторію інших успішних проектів. Але, з іншого боку, на сьогодні, наприклад, випуск «Вікон», який стоїть між двома частинами «Україна має талант» у п'ятницю, має найвищі показники (інколи рекордні), і частка новин у цьому слоті зростає. Тобто, виходить, що аудиторія талант-шоу каналу так само є і аудиторією «Вікон».

- Давайте не будемо перебільшувати успіх «Вікон» у п'ятницю. Адже це також  успіх продукту, що стоїть до і після них. До того ж, у п'ятницю наш випуск має досить специфічне наповнення: у нас є включення з шоу, більше уваги приділяється анонсам нових проектів СТБ.  І, знаєте, я б не хотів, щоб переформатування «Вікон» сприймалось, як завершення одного проекту і початок іншого. Це зміна в межах загальної концепції, спрямована на вдосконалення формату. У нас навіть команда журналістів підбиралась якраз під певну концепцію новин. І моє завдання як головного редактора при зміні чи модернізації формату використати саме цих людей, їх навички, і зробити оновлену версію кращою за попередню.

 

- Пане Олексію, а можете ви назвати конкретну аудиторію, на яку зараз орієнтуються «Вікна» (наприклад, за віковим показником та статтю)?

- Звичайно, певною мірою тут є характеристики за віком та статтю, але є і орієнтація на певний узагальнений образ. Я бачу нашого глядача людиною, якій цікаве життя в усіх його проявах, вона вмикає телевізор, щоб дізнатись щось нове і цікаве, ця людина не є мізантропом або такою, що не пропускає жодної політичної новини. Саме  з цим пов'язане зміщення акцентів. Ми побачили, що насправді, коли ситуація є, умовно кажучи, мирною (немає таких сплесків як вибори чи історія з угодами з Росією), то інтерес аудиторії до політичних новин падає. А для нашої аудиторії - це взагалі є критичним питанням.

 

- Чи задоволені ви на сьогодні показниками «Вікон»?

- Не дуже задоволений. Я вважаю, що вони могли б бути кращими. У нас свого часу була дуже гарна динаміка, але зараз вона не є такою, як хотілося б. Можливо, це було пов'язано з виборами. Щоб не виглядати заангажованими і бути рівновіддаленими, ми, чесно зізнаюсь, трохи зменшували якісь гострі кути. Але ось нинішнє переформатування не означає, що ми взагалі відмовляємось від політики або робимо її висвітлення менш гострим. Я би хотів, щоб, навпаки, висвітлення тем політики у «Вікнах» було гострішим і водночас глибшим. Тому що насправді в українських теленовинах у висвітленні політичних тем с багато поверхового. На те, що по залу літають димові шашки, звертають увагу всі, а як це стосується безпосередньо глядача - не каже майже ніхто.

 

- Могли б ви прокоментувати ті моменти, на які звертав увагу колективу «Вікон» у своєму листі? Перше - «розповідати про політичні теми «одним рядком» і уникати розлогих матеріалів»...

- Це певною мірою умовна норма, оскільки політичні конфлікти мають досліджуватись зусібіч і до того ж містити думки експертів. Тут ідеться тільки про зменшення відсоткової присутності політики в новинах, а не зведення інформації про політику до одного рядка в буквальному розумінні.

 

- «Відмовлятися від традиційних журналістських розслідувань»

- Є така формула. В Україні дуже часто бувають розслідування заради розслідувань або підміна діяльності правоохоронних органів. Завдання журналіста не висувати звинувачення та доводити їх, а інформувати та підтверджувати цю інформацію - це певною мірою схожі процеси, але й відмінні. Тому ми б хотіли, щоб в новині передовсім висвітлювалися ті аспекти, які стосуються життя конкретних людей. Тобто якщо ми говоримо про тендерні процедури, то важливо не тільки і не стільки викрити конкретних осіб, але й при цьому показати, до яких наслідків для звичайних громадян подібні проблеми призводять. Наприклад, був момент коли внаслідок укладення тендерних процедур місцеві органи влади не могли проводити жодних закупівель, і це напряму било по інтересам  звичайних громадян. Тобто у цьому пункті йдеться про те, щоб наблизити журналістські розслідування до інтересів глядачів.

 

- «Уникати іронії»...

- Новини на СТБ без іронії - це не «Вікна». Звичайно ж, тут не йдеться про уникання іронії взагалі. Але інколи буває іронія заради іронії, і цього хотілося б позбутись. Принаймні, я не бачу в цьому сенсу. Іронія потрібна, коли вона допомагає відчути атмосферу події. А всі засоби, які допомагають глядачеві зрозуміти те, що відбувається, ми використовуватимемо, і я це максимально заохочуватиму. Але мушу визнати, що іноді іронізування буває занадто штучним, і замість того, щоб пояснити щось глядачу,  ми перетворюємо натяки на своєрідні інтелектуальні вправи, загадки для глядача. Це, на мою думку, занадто.

 

- «Не висвітлювати теми про майно та витрати політиків»

- Власне, ми вже кілька років не робимо матеріалів про маєтки наших політиків і високопосадовців у Конча-Заспі чи Межигір'ї. Це принципова позиція. Тому що я вважаю, що ці теми складно висвітлювати так, щоб не виникло підозри у подвійних стандартах.

 

- Ви тільки що казали про те, що журналісти не мають підмінювати функцію правоохоронних органів. Але, з іншого боку, як бути з функцією громадського контролю, яку мають виконувати ЗМІ?

- Функцію контролю з журналістів ніхто не знімає. Але, знову ж таки, завдання журналіста інформувати, а не займатись діяльністю, як-то кажуть мовою СТБ, нишпорок. Є і така журналістика. Але це інший жанр, і в ньому «Вікна» працювати не будуть. Знову ж таки - це не означає, що подібних розслідувань не може бути. Вони можуть бути в інших виданнях. Так само є такий жанр, як журналістика думок. Але для цього є, приміром, газета «Дзеркало тижня» чи «Український тиждень». І  для мене було б дивно, якби у «Вікнах» з'явився матеріал з авторською точкою зору. Це важлива робота та жанр, але це не жанр новин.

 

- Чи затверджена нова концепція?

- Так, затверджена. Я вважаю, що це добре. Краще,  щоб правила були сформовані, так би мовити, на березі. А раз правила є,  то їх треба дотримуватись і працювати. Якщо, наприклад, мене як журналіста не влаштовує той чи інший редактор чи газета, я починаю шукати іншу роботу. Замовником матеріалу виступає ЗМІ, а не автор. Вирішувати голосуванням, яка тема цікава, а яка ні для телеканала - ми точно не будемо. Звичайно, я завжди готовий вислухати точку зору журналістів і відкритий для обговорення. Але і в головного редактора є свої функції. І якщо журналіст каже: «Я журналіст, не заважайте мені працювати», то я можу сказати: «Я головний редактор, не заважайте працювати і мені».

 

Фото - Сергій Бечко

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
114890
Читайте також
08.05.2010 21:05
Андрій Трипільський
, для «Детектор медіа»
34 615
07.05.2010 17:34
Сергій Кудімов, для «Детектор медіа»
69 293
07.05.2010 17:10
Ольга Червакова, для «Детектор медіа»
76 264
06.05.2010 09:24
Мирослав Откович, для «Детектор медіа»
95 600
Коментарі
30
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Kokto
5099 дн. тому
А ВЕРГЕЛИС ХОРОШ!!! НАШ ПАРЕНЬ, И НЕЗАЧЕМ ЗАШЛЫХ. КИСЕЛЯ МАНИПУЛЯТОРА НА МЫЛО!
Sokolenko
5099 дн. тому
Розумний коментаторе! Cлово "оприоре" російською мовою пишеться "априори" і не відмінюється!
Знающий
5099 дн. тому
Единственная служба новостей, журналисты которой лезут на ражён, вынуждая чиновников "выбрасывать микрофоны" и кидаться на камеры. И именно руководство "Окон" и СТБ ежедневно требует от журналистов "жареного", добытого именно таким путём. У коллег других телеканалов такие "проблемы", как правило, возникают редко, т.к. у большинства присутствуют понятия "этика" и "мораль". Жаль, что на СТБ забыли об этом. В оприоре нет честности ни в постановочных шоу и фильмах, ни в новостях.
Киевлянин
5099 дн. тому
Алексей, держитесь. Вы сделали из задрипаных (при Горбане) "Вікон" лучшие новости страны. И это уже говорит в Вашу пользу больше, чем сотня импотентных комментариев. Верю, у Вас всё получится и на этот раз!!!
Просто зритель
5099 дн. тому
Ёлку - на мыло!!!!
Колезі
5099 дн. тому
Ви читаєте Лещенко і Найєма? А чого ж Наєм не показує цього на ТВ. Він же там працює. Мустафін теж, мабуть, віжддає перевагу читанню. Тому й каже, що "це інший жанр, і в ньому «Вікна» працювати не будуть"
GFK
5099 дн. тому
По-моему Мустафин всё объяснил чётко и доходчиво. А комментаторы продолжают... я бы не сказал даже "додумывать", поскольку в этом процессе ум у них как раз не участвует
Katrin
5100 дн. тому
Завжди дуже поважала СТБ-ні новини. Цінувала їх за власний стиль, смачні тексти і соковиті картинки. Але зараз, після стурбованості журналістів з приводу запровадження цензури, побоююсь за подальшу долю, а отже й якість Вікон. Дуже шкода буде, якщо такі новини проковтне велика і жорстка машина прийдешнього режиму( І дуже хочеться висловитися з приводу підбору журі у Х-факторі. Ну шановні, мудрі голови телеканалу СТБ! Не садіть у журі Йолку і російського критика! З приводу першої, то після суботнього ефіру склалось враження, що вона або наркоманка, або зовсім не вміє поводитись в етері. А з приводу другого, то нічого тут москалям заробляти -свої критики є. Чим поганий Вергеліс, скажімо?...
Jew
5100 дн. тому
в отличии от представителя второй из двух древнейших профессий МУСТАФИНА, профессионалки под клиентом молчат. Мустафин оказался балакучей профурой любительницей
Сергей
5100 дн. тому
Так про проститутку - пример самый удачный для журналистов, которые кричат "не мешайте мне работать" - работать на Тимошенко "за долю малую"
коллега
5100 дн. тому
Рок Феллеру: коллектив The Washington Post, получивший славу, рейтинги и много журналистских наград за Watergate scandal, не считает, что их просто использовали... И вы же, кстати, читаете публикации Лещенко и Найема? Просто базовые принципы западной журналистики и постсоветской до сих пор разные. Хотя к чему весь этот п****ж? Дайте Мустафину делать его работу, - ему за это платят.
Артем
5100 дн. тому
"Не мешайте мне работать"... Не мешали бы, если бы ты, парень занимался бы делом, которое приносит пользу обществу. А так, я представляю себе палача, который рубит очередную голову и говорит: не мешайте мне работать. Вор, влезает в квартиру и говорит "не мешайте мне работать", проститутка под клиентом тоже говорит: не мешайте мне работать. Про проститутку самый удачный пример в данной ситуации
Морда
5100 дн. тому
В заповідному лісі Пуща-Водиці за законом не можна нікому й олігархам також. Тому Шуфрич і може тицяти пальцем, бо ВСІ ті забудовники ПОРУШИЛИ ЗАКОН! НЕ МОЖНА БУДУВАТИ У ЛІСІ! НЕ МОЖНА!!!!
micka
5100 дн. тому
а навіщо говорити про маєток пінчка? воно ж позиціонується як олігарх (тобто не політик і не бізнесмен). а олігархам "положено" мати маєтки, і декларація у нього відповідна, і доходи покривають будь-який маєток. хай би шуфрч тицьнув пальцем - вони не до порівняння. це два різних гівна: пінчку не пахне, а шуфрч ойойой
Морді
5100 дн. тому
Так Мустафін, схоже, про це і каже. Говорити про маєтки Януковича, Ющенка і Тимошенко і не говорити про маєток Пінчука - це безумовно подвійні стандарти. Отож починати саме з майна власників - але навіть "просунутий" Пінчук не це ніколи не піде. Тому вже краще не соромитися
Стро
5100 дн. тому
Baster'у: а кража из бюджета не влияет на обычных граждан? К тому же сказано "не только и не столько", просто нужно иногда читать, а не додумывать
Морда
5100 дн. тому
"- «Не висвітлювати теми про майно та витрати політиків» - Власне, ми вже кілька років не робимо матеріалів про маєтки наших політиків і високопосадовців у Конча-Заспі чи Межигір'ї. Це принципова позиція. Тому що я вважаю, що ці теми складно висвітлювати так, щоб не виникло підозри у подвійних стандартах." - БРЕХНЯ!!! Що може бути простішим у розслідуванні про вартість й власніть котеджів у Конча-Заспі і т.д. Та будь який працівник місцевого газогону скаже, кому насправді належить той чи инший будинок. Й документи покаже (через свою пролетарську ненависть :). Далі журналісту залишається взяти оприлюднену декларацію про дохди власника, офіційну трудову біографію і поставити питання: а звідки будиночок? А Вікнами тема маєтностей висвітлювалась, в тому числі й брудна оборудка з Межигір'ям, але лиш до того, коли Осман Пашаєв надибав, здається, у Пуща-Водиці на маєтки-палаци в тамтешньому лісі. Серед власників виявилися Нестор Шуфрич та інші політики, а також власники самого СТБ! Відтоді й не висвітлюють Вікна тему маєтків у лісах і не тільки, аби Нестор Шуфрич та інші не могли у відповідь пальцем тицяти на власника канала. А Мустафін вигадує про якісь складнощі - це дуже проста тема.
baster
5100 дн. тому
Опа! Значит, теперь, если есть выбор между информацией о краже из бюджета политиком и кражей бомжем куска колбасы, Мустафин будет ставить колбасу? Это ведь ближе народу! Да, позиция державная, ничего не скажешь! __"ці теми складно висвітлювати так, щоб не виникло підозри у подвійних стандартах"__ - поэтому мы и не будем заморачиваться! Вы хоть поняли, что сказали? И как лизнули? Блин! Почему у нас перестали стесняться подлости и конформизма, даже гордимся теперь! Идеологическую базу подводим. Грустно, мля!
Рок Феллер
5100 дн. тому
Коллеге: в случае с "Уотергейтским скандалом" прессу элементарно использовали. Гордиться нечем. И если такая инфа будет отвергнута гл.редактором, большой беды не будет.
Харпер
5100 дн. тому
Леша, это все бутафория! Современные задания с Банковой понятны. Но тебе не стоит (после отмывки 2004) снова влезать в грязь. Зачем тебе в список рядом с... И коллектив на Викнах у тебя боевой. И умненький. Ведь годы свое берут, а на Интер все равно не позовут. Разве что посоветовать Пилипцу как не быть дураком.
sizoff
5101 дн. тому
Алексей, наплюй на этих говнюков и разотри. Пэсыки лают, а караван идёт. На сегодня у тебя лучший новостной формат, так и держи штурвал! Удачи.
Лида
5101 дн. тому
Не убедительно, г-н Мустафин. "Новая" власть не любит критики -- причина в этом. Новости на СТБ было интересно смотреть именно из-за иронии к власти. А теперь будет "путинизация" и глупые шоу. От Украины скоро одно название оставят, если Кремль разрешит. Грустно и стыдно за страну с такой властью.
Коллега
5101 дн. тому
По логике Мустафина, если новые «Вікна» теперь получат информацию, как в случае с «Уотергейтским скандалом», то такая инфа о злоупотреблениях президента Украины будет отвергнута главным редактором на основе сформулированных причин. Ведь «Вікна» больше не будут рассказывать о «расследованиях ради расследований», а тем более, «не будут подменять правоохранительные органы»… Или, к примеру, зачем травмировать народ байками о том, как министр Цушко бьет морду депутату Яценку? Это ж не влияет на широкую публику, да, Лёша?
Ленін на" Хаммері"
5101 дн. тому
Мустафин собсна прав.Ну вот как еще объяснить его долбо...ебам, что Мустафин по сути прикрывает ихние тылы?Ишо нипанятна?Объясню:нинада больше,коллеги,напрягаться до усеру со своими,блияць, "расследованиями",от которых ваши родители седеют!Ничего более циничного нет в нашем эфире,чем ваши,нах, "расследования" и,блияць,ирония!Вы,жадные унтерменши,даже себе боитесь признаться,что знаете где есть корень наших зол!Посему один из вас и предлагает вам компромисное и жизнеутверждающее алиби в нашем аморальном эфире:давайте пазитифф!И все будет донбасс!Не для альтруизьму затевался у нас частный медиапростор!Не забывайте,шарики-жучки,кто вам работу дал! .
Drahoman
5101 дн. тому
Мені здається, що проблема не в тому, що це позиція підлого раба криміналізованих владних структур, бо безглуздо дорікати рабові, що він раб. Чи ще хтось. Шевченко ще писав про "грязь Москви". Проблема в тому, що високоморальна "четверта влада" не страйкує, не чинить активного опору, не творить осібного ресурсу в інтернеті, який бандюковичи ще не придумали, як блокувати повністю. Нинішня електроніка доки опирається замірам кримінальних злочинців і запроданців. А тим часом ходити на роботу до рабів і маніпуляторів, працювати в них за грубі гроші й плакатися в статтях чи блогах - діло пропаще. І не зовсім совісне.
Jew
5101 дн. тому
н.. да.. какая все-таки профессионально фаршированная CENSORED этот мустафин
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
5101 дн. тому
Отже нова інформаційна концепція "Вікон" - це повна руйнація програми. Це не концепція, а АНТИконцепція, яка веде не до прогресу, а до регресу. Вона позбавляє "Вікна" своєї ідентичності, неповторного стилю, робить їх сірими, безликими, абсолютно нецікавими для перегляду. Вона на шкоду, а не на користь. Вона - не для залучення нових глядачів, а навпаки - для вдтоку старих. У військові часи автора такої концепції можна було б сміливо запідозрювати у праці на користь ворога. В цій концепції простежується почерк Штирлиця. Затвердження і прийняття такої концепці - це здача журналістики, свободи слова. Це повернення до кучмізму. Від сьогодні Мустафін - це ще один Піховшек. Віднині запрошення його до телевізійної студії, як і подавання руки - це моветон. Адже приязне спілкування з Мустафіні і потискання йому руки - це схвалення нинішнього режиму та його засобів розправи над чесною журналістикою.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5101 дн. тому
Відповіді Мустафіна - суцільне пустослів'я, відбріхування, напускання туману, відмазки. Ліпить їх без найменшого докору сумління, щосили виправдовуючи надійшовший від влади політичне замвовлення на уніфікацію новин, їхню деполітизацію, замовчуванняв інформаційних випусках резонасних, але незручних для януковичів подій, що дискредитують антиукраїнську владу. Серед нових правил СТБ - «Відмовлятися від традиційних журналістських розслідувань», Мустафіні каже, що насправді йдеться про те, "щоб наблизити журналістські розслідування до інтересів глядачів". Так взяли б прямо так і написали - "не відмінити", а навпаки - "наблизити жур. розслідування до глядачяів". Але ж ні, в пункті концепції та йдеться саме про відміну. Оце буде виконуватися, а пояснення Мустафіна - відмазка. Треба ж було щось сказати у виправдання цієї недолугої норми. Наступний пункт - «Уникати іронії», а Мустафін пояснює: "Новини на СТБ без іронії - це не «Вікна». Звичайно ж, тут не йдеться про уникання іронії взагалі". А чи в курсі трактовок Мустафіна ті, що складали нову концепцію інформаційної політики "Вікон"? Чомусь же написано саме про "уникнення іронії", тобто взагалі, а не в тому контексті, про що сказав Мустафін. Тобто в затверджених пунктах нової концепції - одне, а в словах Мустафіна про ці ж пункти - зовсім інше. Так що ж, зрештою, затверджено? Якби все воно задумувалося так, як каже Мустафін, то й не було б такого галасу, резонансу. Позиція Мустафіна виглядає добровільною з його боку, свідомою оманою колег журналістів й глядачів. Це негідгний вчинок, який можливо і личить затсупнику СДПУ (о), учаснику антиукраїнського Блоку Лівих Сил, що висував на виборах президента України Петра Симоненка, але не українського журналіста - вартового демократії.
mick
5101 дн. тому
Отлично. На очереди интервью с владельцем телеканала. Лучше всего подойдет Фирташ (или Хорошковский?) - потому что именно он являет собой олицетворение невиданного слияния власти и медиа. И пусть он заявит: "Я хозяин этого телеканала и этой страны. Не мешайте мне укреплять власть". А "Телекритика" не увидит в этом ничего предосудительного.
Олег Егоров
5101 дн. тому
Молодец! Все очень толково и понятно.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду