Ексредактор «Бабеля» Євген Спірін долучився до команди агенції медійного росту «Або»

Ексредактор «Бабеля» Євген Спірін долучився до команди агенції медійного росту «Або»

16 Листопада 2023
855
16 Листопада 2023
12:55

Ексредактор «Бабеля» Євген Спірін долучився до команди агенції медійного росту «Або»

855
Журналіст займатиметься платформою пам’яті «Меморіал» та допомагатиме «перевинайти себе» онлайн-журналу «Свої.City».
Ексредактор «Бабеля» Євген Спірін долучився до команди агенції медійного росту «Або»
Ексредактор «Бабеля» Євген Спірін долучився до команди агенції медійного росту «Або»

Журналіст Євген Спірін працюватиме в агенції медійного росту «Або». В ній журналіст вестиме два проєкти — платформу «Меморіал: вбиті росією» та онлайн-журнал «Свої.City». Про це він повідомив у фейсбуці.

«Меморіал. Ви всі бачили картки-некрологи з історіями. Тут чудова команда на чолі з Настею (шеф-редакторкою платформи пам’яті «Меморіал» Анастасією Абрамець — “ДМ”), вони збирають, іноді по крихтах, історії загиблих військових і цивільних на російсько-українській війні. Меморіал має стратегію. Чи доживу я до того року, коли картки з іменами стануть іменами у фізичному просторі? Дуже хотілось би», — написав Спірін. 

За його словами, проєкт має багато напрямків, пов’язаних з документуванням і пам'яттю, які дуже скоро побачать читачі. «Бо зберегти для суду свідчення вкрай важливо, але й важливо зберегти це для розуму. Так тримається ідентичність. Роботи тут, не рахуючи дискусії, гроші, місця, вшанування і все інше, десь на три життя. Але. Робити це треба зараз, щоб рідні не билися об безглузді круглі столи», — зауважив журналіст.

Поділився Євген Спірін й планами відносно своєї роботи у виданні «Свої.City», де він займатиметься переформатуванням медіа, допомагаючи йому «перевинайти себе». «Трошки змінити колір волосся, викинути старі речі з комори і знов знайти своїх своїх. Стати цікавим, десь іронічним і трохи їдкими, але й практичними», — написав ексголовред «Бабеля».

У червні 2023 року «Детектор медіа» повідомляв про те, що Євген Спірін, який протягом трьох років обіймав посаду головного редактора «Бабеля», покинув видання. У серпні цього року він долучився до проєкту журналістських розслідувань «Схеми: корупція в деталях». Але після тримісячного випробувального терміну не став продовжувати співпрацю з медіа.

Нагадаємо також, що станом на початок 2022 року громадська організація та креативна агенція «Або» розвивала на власній платформі The City 50 онлайн-медіа з різних регіонів.

У 2018 році Агенція «Або» запустила онлайн-журнал про життя на сході України «Свои.City», а у 2019 році «Або» запустила інтернет-видання про відпочинок і життя в приморських містечках і селах України – «О, Море.Сity».

У жовтні 2021 року агенція запустила онлайн-журнал «НьюЙоркер.City» про життя та зміни прифронтового селища Нью-Йорк, розташованого поблизу окупованої Горлівки.

У березні 2023 року у місті Знам’янка Кіровоградської області відкрилося новинне онлайн-видання «Знам’янка.City». Новинний портал став результатом співпраці команди працівників газети «Сільське життя» та агенції «Або».

Від перших днів війни «Або» підтримує щоденну роботу низки медіа в тимчасово окупованих та прифронтових містах. Серед них – Сватове, Попасна, Волноваха, Мелітополь, Скадовськ та інші.

Фото: фейсбук Євгена Спіріна

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
855
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду