Євген Спірін пішов з посади головного редактора видання «Бабель»

Євген Спірін пішов з посади головного редактора видання «Бабель»

18 Червня 2023
5645
18 Червня 2023
16:30

Євген Спірін пішов з посади головного редактора видання «Бабель»

5645
Журналіст працював на цій посаді протягом трьох років.
Євген Спірін пішов з посади головного редактора видання «Бабель»
Євген Спірін пішов з посади головного редактора видання «Бабель»

Головний редактор «Бабеля» Євген Спірін покинув видання. Він обіймав цю посаду протягом трьох років. Про це Спірін повідомив на своїй фейсбук-сторінці та підтвердив у коментарі «Детектору медіа».

«Я більше не головний редактор "Бабеля". Це моє рішення. По-перше, людина не може керувати виданням стільки років (а для медіа 3 це багато). По-друге, треба якось цей во шось тойво. Я неймовірно вдячний Каті і всім, хто за останні роки працював з нами. В "Бабеля" все буде топчік, всі ті самі круті тексти, фотки, соцмережі», — написав Спірін. 

У коментарі «Детектору медіа» Євген розповів, що наразі не має планів стосовно роботи в інших медіа. 

«Ніяких планів в мене нема. Нічого не думав, нічого не вирішував. Зараз складні часи, але треба зібрати раму. Думаю, далі буде цікавіше», — прокоментував він.

Ми також звернулися по коментар до шефредакторки «Бабеля» Катерини Коберник. Вона зазначила, що зараз у виданні не визначилися, хто обійме посаду нового головного редактора, тому відповідати за контент медіа продовжить сама Катерина. 

«Поки з кандидатурою нового головного редактора я не визначилась. Однак, оскільки як шефредактор я завжди відповідала за контент видання і безпосередньо редагувала тексти, то продовжу це робити, поки триватимуть пошуки. Знайти головного редактора для сайту непросто, бо колектив "Бабеля" досить вимогливий і не так багато людей зможуть завоювати в нього авторитет», — сказала шефредакторка видання.

У 2014 році Євген Спірін переїхав до Києва і став кореспондентом «Громадського». Згодом працював на Суспільному. З 2020 року Євген обімав посаду головного редактора інтернет-видання «Бабель». 

У серпні минулого року Спірін став лауреатом спеціальної відзнаки від Фундації «Суспільність» та учасників програми «Хаб медіа мобільності» «За відстоювання професійних цінностей в особливих умовах». 

Фото: фейсбук Євгена Спіріна

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5645
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду