Спірін стверджує, що нагороджений президентом Весько причетний до його катувань

Спірін стверджує, що нагороджений президентом Весько причетний до його катувань

2 Вересня 2022
2085
2 Вересня 2022
18:44

Спірін стверджує, що нагороджений президентом Весько причетний до його катувань

2085
Луганський телеоператор це заперечив.
Спірін стверджує, що нагороджений президентом Весько причетний до його катувань
Спірін стверджує, що нагороджений президентом Весько причетний до його катувань

Головний редактор видання «Бабель» твердить, що нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня Артем Весько був серед тих, хто «здавав» проукраїнських журналістів сепаратистам, зокрема, і його самого. Про це Євген Спірін розповів у коментарі «Детектору медіа». Весько, з яким ми також поспілкувалися, спростовує свою причетність до катувань Спіріна та антиукраїнської діяльності.

«Весько був оператором приватної компанії. Я його бачив у Лисичанську, Сєверодонецьку та Луганську під час захоплень будівель. Він був із людьми, які вказували на тих, хто має проукраїнську позицію. Бо він знав журналістів. Більше подробиць я не можу навести. Той, хто здав мене, був у їхній компанії. Була тусовка журналістів проукраїнських, а були інші журналісти, які говорили, що з нами щось треба зробити. Подробиць катувань я не розповідатиму», — сказав Спірін.

Раніше головред «Бабеля» опублікував фотографію Артема Веська у футболці «вежливые люди» з приміткою, що фото було зроблено в 2014 році.

Весько спростовує свою причетність до катувань Спіріна та загалом до антиукраїнської діяльності: «Євгена я вперше побачив на фотографіях. Те, що він пише, — це відверта брехня й наклеп. Не розумію, навіщо він це зробив. Він навіть мене не знає, але пише, що це особисте. Я бачив його статтю. Він вказує, що я був у Луганську в 16-му році. Я за свої 28 років жодного разу не був у Луганську. Не розумію, звідки він узяв, що я був присутній при захопленні ОДА в Луганську або присутній при тому, що його, як він писав, катували. Цього не може бути. Я в Луганську жодного разу не був». Відповідаючи на питання ДМ про те, де він перебував на той момент, Артем Весько сказав: «У своєму рідному місті Лисичанську».

Також телеоператор пояснив, що футболку з написом «вежливые люди» надягнув випадково. На той час, каже Весько, йому було 20 років і політикою він не цікавився. «Я її надягнув одного разу в житті. У той же день, як купив, тоді й надягнув. Проходив у ній години чотири, аж поки не почали тикати пальцями. Я загуглив, зрозумів, що це за футболка, зняв і викинув. Після того були розмови з СБУ, я їм пояснив, що з незнання купив цю футболку. Там не було жодного напису на спині, це наші псевдопатріоти прифотошопили», — каже Весько.

Як він підкреслив, у той період його насамперед цікавили внутрішні проблеми в Лисичанську: «Я перебував на сесії міськради, спілкувався з поліцією, з СБУ, з депутатами в цій футболці. І ніхто про те мені не сказав. Я й гадки не мав, що та картинка без кольорів щось означає. У нас були внутрішні проблеми в місті, й ніхто там не стежив, в чому ходили в Криму при захопленні. У нас була своя війна: терористи свої, місцеві захоплювали. І я в той час, в принципі, не стежив за політикою, мені було 20 років. І в тій футболці — то була моя перша робота. Я відробив там місяць-два. І ніколи до того не зв'язувався з політикою».

Раніше президент України нагородив орденом «За заслуги» ІІІ ступеня власного кореспондента телеканалу «Рада» у Луганській області Артема Веська. У Держкомтелерадіо заявили, що не рекомендували Веська до нагородження, а у продакшені «Кінокіт», який створює контент для державного каналу «Рада», вказують, що ситуацію із луганським оператором не схвалюють, але під час прийому на роботу Артем Весько проходив перевірку та згодом «показав свою об’єктивність».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2085
Читайте також
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
каховка
598 дн. тому
Зайшла на мелітопольський сайт, подивилась. Дійсно, в коментарях ллють лайно на Україну і не соромляться. ГЕЙ, ДЕТЕКТОРЕ СРАНИЙ, ЩО, СПИШ?????????????
Янык
598 дн. тому
Зализяка из мелетопольского RIA. M-TV и сейчас разрешает в коментах срать на Украину.
Яга
598 дн. тому
Здається, оператору нафотографії аж ніяк не 20 років! Можливо автор допису помиляється і це різні особи?
журналістські стандарти
598 дн. тому
Прізвище редактори ЗАЛІЗЕЦЬКА.Зайдіть на цей сайт, подивіться, покопайтесь в архіві. Побачите і зрозумієте.
журналістські стандарти
598 дн. тому
І це не перший випадок. Раніше була нагороджена редакторка мелітопольського ria-m. tv, яка роками дозволяла друкувати на своїх сторінках антиукраїнські кометорі і видаляла ті, що захищали Україну і тим самим впродовж багатьох років виховувала колаборантів. А що - то журналістський стандарт з вислуховування всіх точок зору.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду