Євген Спірін долучився до проєкту журналістських розслідувань «Схеми: корупція в деталях»

Євген Спірін долучився до проєкту журналістських розслідувань «Схеми: корупція в деталях»

26 Липня 2023
1359
26 Липня 2023
17:47

Євген Спірін долучився до проєкту журналістських розслідувань «Схеми: корупція в деталях»

1359
З 1 серпня протягом трьох місяців у нього буде випробувальний термін, а далі в разі його успішного проходження — контракт.
Євген Спірін долучився до проєкту журналістських розслідувань «Схеми: корупція в деталях»
Євген Спірін долучився до проєкту журналістських розслідувань «Схеми: корупція в деталях»

Журналіст і редактор Євген Спірін починає працювати на «Радіо Свобода» у редакції проєкту журналістських розслідувань «Схеми: корупція в деталях». Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомила авторка і ведуча проєкту, а нині ще й в.о. керівниці Київського бюро «Радіо Свобода» Наталка Седлецька. Цю інформацію вона, а також Євген Спірін підтвердили в коментарі «Детектору медіа».

«В нас крута новина! До "Схем" долучається Євген Спірін. Працюватиме на посаді редактора з командою наших журналістів-розслідувачів, пліч-о-пліч з редакторкою Kira Tolstyakova. Вітаємо Євгена на Радіо Свобода!!» — написала Седлецька.

У коментарі нашій редакції Наталка Седлецька підтвердила, що перемогу в конкурсі на посаду редактора «Схем» здобув Євген Спірін.

«Ми раді, що його закіцавила наша вакансія, адже Євген — досвідчений і професійний редактор, — прокоментувала Седлецька. — До цього працював головредом у “Бабелі”, який за його лідерства перетворився на одне з топових українських громадсько-політичних ЗМІ.

Євген — відомий на медійному ринку спеціаліст, виступає на профільних конференціях і допомагає розвивати українську регіональну журналістику. Ми раді, що вдалося потиснути з ним руки в умовах дефіциту професійних кадрів на українському ринку, особливо серед досвідчених редакторів».

Седлецька додала, що Київське бюро «Радіо Свобода» зараз має дуже багато тем у роботі.

«Ми проводимо як розслідування воєнних злочинів, так і продовжуємо розслідувати внутрішні процеси в державі та політиці, адже медіа зараз мають стежити за збереженням курсу на демократію — щоб після перемоги над Росією не програти Україну. Тому Євген для нас — це суттєве посилення для реалізації наших, тепер спільних планів», — сказала авторка та ведуча «Схем».

У коментарі «ДМ» Євген Спірін розповів, що конкурс на посаду редактора у Київському бюро «Радіо Свобода» був оголошений ще рік тому. Крім того, запрошення податися на конкурс журналіст отримав від Седлецької та редакторки Кіри Толстякової.

«Мене покликали Кіра та Наталка подати своє резюме на конкурс, я пройшов усі необхідні етапи відбору. Після того, як я звільнився з “Бабеля”, у мене було дуже-дуже багато пропозицій, але я обрав “Радіо Свобода”, тому що вони мені імпонують, і я давно хотів би з ними співпрацювати», — сказав Спірін.

На наше запитання про те, чому, на думку Євгена, обрали саме його, адже раніше він не працював у жанрі журналістських розслідувань, Спірін наголосив, що він є досвідченим редактором.

«В мене вісім років редакторського досвіду. Редактор має вміти працювати з будь-яким текстом — чи то розслідуванням, чи репортажем тощо. Паралельно із Кірою я буду співпрацювати із журналістами від моменту, коли затверджена тема, і до публікації відео, тексту і всього іншого», — прокоментував Спірін.

Він також уточнив, що з 1 серпня протягом трьох місяців матиме випробувальний термін, а далі в разі його успішного проходження — контракт.

Нагадаємо, у червні «Детектор медіа» повідомляв про те, що Євген Спірін після трьох років на посаді головного редактора «Бабеля» залишив видання за власним бажанням.

У 2014 році Євген Спірін переїхав до Києва і став кореспондентом hromadske. Згодом працював на Суспільному. 

У серпні минулого року Спірін став лауреатом спеціальної відзнаки від Фундації «Суспільність» та учасників програми «Хаб медіа мобільності» «За відстоювання професійних цінностей в особливих умовах». 

Фото: фейсбук-сторінка Наталки Седлецької 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1359
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду