У Рівному суд заарештував підозрюваного, який приніс поховальний вінок під двері журналіста

У Рівному суд заарештував підозрюваного, який приніс поховальний вінок під двері журналіста

20 Грудня 2023
3759

У Рівному суд заарештував підозрюваного, який приніс поховальний вінок під двері журналіста

3759
Влітку журналіст Влад Ісаєв знайшов біля дверей квартири поховальний вінок. До цього йому також спалили автомобіль.
У Рівному суд заарештував підозрюваного, який приніс поховальний вінок під двері журналіста
У Рівному суд заарештував підозрюваного, який приніс поховальний вінок під двері журналіста

Суд у Рівному заарештував на два місяці 25-річного рівнянина, якого підозрюють у тому, що він залишив біля дверей квартири журналіста Влада Ісаєва поховальний вінок. Про це повідомляють Нацполіція в Рівненській областіРівненська обласна прокуратура та Суспільне, передає ІМІ.

Засідання суду відбулося 19 грудня. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід — тримання під вартою на 60 діб з можливістю внесення застави в розмірі 414 тисяч гривень. 

Його підозрюють у погрозах убивством та насильством щодо журналіста за попередньою змовою групою осіб у зв’язку зі здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 345-1 КК України). За даними правоохоронців, він є виконавцем злочину.

Правоохоронці зазначають, що кілька місяців встановлювали причетних та збирали доказову базу. За їхніми даними, злочин був ретельно спланований і причетні діяли в умовах конспірації. Правоохоронці встановили та відстежили автівки й маршрути руху потенційно причетних осіб, коло їхнього спілкування та мобільний трафік, а також проаналізували публікації в соцмережах і телеграм-каналах.

Підозрюваним є уродженець Волинської області, який декілька років проживає в Рівному. Про підозру чоловіку повідомили 14 грудня його матері, оскільки підозрюваний тривалий час переховувався. Проте 18 грудня він сам прийшов до поліції. Зі слідством чоловік не співпрацює і жодних свідчень не дає.

Постраждалий Влад Ісаєв у коментарі Суспільному висловив сподівання, що правоохоронці знайдуть і замовника цього вінка та підпалу його автівки. Щодо підозр, із чим можуть бути пов’язані злочини, він поки не коментує.

Нагадаємо, 3 липня в Рівному невідомі поставили ритуальний вінок біля дверей квартири медійника Влада Ісаєва. Перед тим, у ніч з 14 на 15 червня невідомі спалили автомобіль Ісаєва. Правоохоронці розглядають різні версії злочину, одна з яких — журналістська діяльність.

Влад Ісаєв називає себе редактором агенції «Західний аргумент». Станом на липень цей сайт був неактивний, а останній допис на фейсбук-сторінці видання датується 21 вересня 2021 року. Водночас у коментарі місцевому виданню «Четверта влада» Ісаєв зазначив, що сайт в інформаційній агенції був допоміжним інструментом. Водночас у червні 2023 року його матеріал з'явився на сайті видання «Рівне вечірнє». У минулому Ісаєв був журналістом цього видання, а також редактором сайту «Прес центр» та засновником телеграм-каналу «Штірліц», який публікує викривальну інформацію про владу.

Фото: Влад Ісаєв / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3759
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду