Журналіст із Херсонщини заявив про погрози з боку депутата від «ЄС», який втік до окупантів

Журналіст із Херсонщини заявив про погрози з боку депутата від «ЄС», який втік до окупантів

5 Січня 2024
3088

Журналіст із Херсонщини заявив про погрози з боку депутата від «ЄС», який втік до окупантів

3088
Погрози Олег Батурин став отримувати після того, як повідомив, що місцевий депутат від «Європейської солідарності» перереєстрував свій бізнес на окупованих територіях, і пов’язує їх саме з професійною діяльністю.
Журналіст із Херсонщини заявив про погрози з боку депутата від «ЄС», який втік до окупантів
Журналіст із Херсонщини заявив про погрози з боку депутата від «ЄС», який втік до окупантів

Журналіст із Каховки Олег Батурин звернувся із заявою до Національної поліції через погрози, які він став отримувати після того, як повідомив, що місцевий депутат від «Європейської солідарності» перереєстрував свій бізнес на окупованих територіях. Про це він повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

4 січня журналіст звернувся із заявою до Національної поліції України про скоєння злочину за ознаками ч. 1 ст. 345-1 Кримінального кодексу України — погроза або насильство щодо журналіста.

За словами Батурина, підставою для цього стала нетипова хвиля погроз, які він почав отримувати останнім часом. Вона виникла після того, як Батурин опублікував інформацію про те, що чинний депутат Херсонської обласної ради від «Європейської солідарності» Валерій Салтиков зареєстрував свій бізнес в окупантів. «Цю хвилю погроз я пов'язую саме з реакцією на цю публікацію», — написав Батурин.

У коментарі ІМІ Батурин розповів, що погрози надходять від різних людей, як анонімних, так і не анонімних, серед яких є інші публічні люди, однак усі вони мають однаковий характер.

«Оскільки хвиля погроз виникла після публікації інформації про Валерія Салтикова, то її ініціатором я вважаю його або наближених до нього людей. Погрожують, намагаються переконувати, який Валерій Салтиков чесний і хороший, публікують мої персональні дані й фотографії з “оголошеннями” сексуального змісту», — розповів він.

Журналіст розповів також, що раніше, протягом 2022–2023 років, отримував різноманітні погрози від анонімних джерел, які вказували на їхнє походження — колаборанти, зрадники, громадяни РФ. Однак тоді ці погрози мали поодинокий характер. «Зараз я бачу ознаки цілеспрямованої хвилі хейту і погроз, які пов'язую зі своєю журналістською діяльністю і публікацією про Валерія Салтикова», — заявив Батурин.

Як повідомляє регіональний представник ІМІ, депутат Валерій Салтиков перебуває на тимчасово окупованій території Херсонської області, тож звʼязатися з ним, щоб він прокоментував слова Олега Батурина, зараз неможливо.

Раніше голова обласної організації партії «Європейська солідарність» Оксана Погомій повідомила, що Валерія Салтикова виключать з партії та застосують до нього імперативний мандат. 

Олег Батурин у своєму дописі на фейсбуці нагадав, що він і раніше звертався до поліції щодо погроз через професійну журналістську діяльність. Так, у 2019 році він звертався із заявою на тодішнього депутата Херсонської обласної ради від «Опозиційного блоку», а нині голову окупаційної адміністрації Каховки Павла Філіпчука. «Тоді поліція вперто не хотіла навіть реєструвати мою заяву про погрози від Філіпчука, бо, як мені пояснювали поліцейські, вони його бояться», — додав журналіст.

Нагадаємо, з 12 по 20 березня 2022 року журналіст Олег Батурин перебував у російському полоні. Його утримували прикованим до батареї в холодному приміщенні, допитували та били, але згодом відпустили. Журналіст отримав тілесні ушкодження різного ступеню.

У липні 2022-го підозру у викраденні журналіста Олега Батурина оголосили херсонському колаборанту, «голові» окупаційної «Новокаховської військово-цивільної адміністрації» Володимиру Леонтьєву.

Фото: Олег Батурин / фейсбук

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3088
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду