Журналістам «Цукру» погрожують убивством через сюжет про ЛГБТ. Оприлюднили «розстрільний список»

Журналістам «Цукру» погрожують убивством через сюжет про ЛГБТ. Оприлюднили «розстрільний список»

14 Липня 2023
7485

Журналістам «Цукру» погрожують убивством через сюжет про ЛГБТ. Оприлюднили «розстрільний список»

7485
Допис із закликом до вбивства оприлюднили в анонімному телеграм-каналі «Суми: Головне». Над кожним фото працівника редакції міститься напис: «Вбити».
Журналістам «Цукру» погрожують убивством через сюжет про ЛГБТ. Оприлюднили «розстрільний список»
Журналістам «Цукру» погрожують убивством через сюжет про ЛГБТ. Оприлюднили «розстрільний список»

Колективу сумського видання «Цукр», якому напередодні погрожували знищенням редакції через публікації про ЛГБТ-спільноту, почали погрожувати вбивством.

Як повідомляє ІМІ, 14 липня в анонімному телеграм-каналі «Суми: Головне» з'явився допис, у якому закликають до вбивства співробітників редакції.

Зокрема, у дописі оприлюднили фото колективу «Цукру» з прізвищами співробітників, підписавши його «Вороги народу. Розстрільний список 2024». Над кожним фото працівника редакції міститься напис: «Вбити».

«Нещодавно ми писали про місцеве видання, яке допомагає і спонсорує хворих на гомосексуалізм та інші відхилення людей. Вони образилися і поскаржилися в прокуратуру. Показуємо обличчя тих, хто нівелює нашу спільну перемогу і хоче перетворити Україну на ЛГБТ-совок. Хтось сидить в окопах і власними руками мочить орків, а хтось переживає через гендерні невизначеності», — йдеться в дописі.

Наразі в редакції складають ще одну заяву в поліцію, уже про погрози вбивством.

«Ми все, що можемо зробити для захисту, це поінформувати поліцію та здійснити безпекові заходи на робочих місцях», — розповів представниці ІМІ в Сумській області співзасновник «Цукру» Дмитро Тіщенко.

Нагадаємо, 12 липня в телеграм-каналі «Суми: Головне» невідомі погрожували знищенням редакції журналістам сумського видання «Цукр» після публікації матеріалу про життя місцевої ЛГБТ-спільноти. Йдеться про відеосюжет на ютуб-каналі «Цукру» під назвою «Тебе можуть побити до реанімації через орієнтацію»: як ЛГБТК+ люди почуваються в Сумах». Згодом на сайті видання вийшла текстова версія репортажу.

14 липня стало відомо, що поліція Сумщині розпочала кримінальне провадження за фактом погроз журналістам видання «Цукр». 

Комісія з журналістської етики засудила погрози редакції видання.

Ілюстрація: зображення з погрозами вбивством з телеграм-каналу «Суми: Головне»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7485
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Рус
290 дн. тому
Та й не журналісти вони, а пропагандисти - збрехати що усі гомосексуалісти належать до політичної організації лгбт, (що захопила владу у США і до України відношення не має, крім пропагандистських проявів на рівні депутатів ВР України - привіт антинаціоналістці Совсун)
Аллен
290 дн. тому
Ті хто пишуть такі погрози ні в яких окопах не сидять, для того в їх очко жим жим ..і коли їх поліція знайде будуть на камеру вибачатися і у штани срати..а взагалі, ось через такий непотріб нам до Європи як до Києва рачки .. Звідки така гидота береться? Яке їх взагалі сотасе діло з тощо робить у ліжку? Що це, совок, дрімучий, релігіозна хвор, чи що ? Ну я не розумію .звідки ота пиз..та повилазили? Може там десь дирка часова є та вони з 15 сторіччя лізуть??
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду