Депутатові Сергію Бойку, який погрожував полтавській журналістці, оголосили підозру

Депутатові Сергію Бойку, який погрожував полтавській журналістці, оголосили підозру

8 Листопада 2023
2567
8 Листопада 2023
18:05

Депутатові Сергію Бойку, який погрожував полтавській журналістці, оголосили підозру

2567
За кілька днів до цього журналістка «Полтавської хвилі» Анастасія Мацько подала другу скаргу до Офісу генпрокурора та обласної прокуратури через бездіяльність органу досудового розслідування.
Депутатові Сергію Бойку, який погрожував полтавській журналістці, оголосили підозру
Депутатові Сергію Бойку, який погрожував полтавській журналістці, оголосили підозру

Полтавська обласна прокуратура оголосила підозру депутату та заступнику голови районної ради Сергію Бойку через погрози журналістці «Полтавської хвилі» Анастасії Мацько. Про це ІМІ повідомила представниця пресслужби Полтавської обласної прокуратури Людмила Іващук.

За її словами, керівник обласної прокуратури підписав підозру заступнику очільника Подільської райради Полтави.

«Підозру підписали за частиною 1 статті 345-1 КК України (погроза або насильство щодо журналіста. — Ред.). За дорученням керівника, вчора її вручили підозрюваному. Запобіжний захід ще не обирали», — розповіла Іващук. 

Кілька днів тому Анастасія Мацько подала другу скаргу до Офісу генерального прокурора та обласної прокуратури через бездіяльність органу досудового розслідування.

Нагадаємо, у березні 2023 року Мацько заявила, що під час сесії міської ради їй погрожували депутат районної ради Сергій Бойко та керівник інспекції з благоустрою Максим Малько. 

Бойко почав погрожувати їй фізичною розправою, використовуючи нецензурну лайку. Він також згадав про якісь відеоматеріали начебто її авторства. З цього журналістка зробила висновок, що погрози стосувалися саме її журналістської діяльності.

Погрози після засідання в коридорі міської ради у присутності депутатів та журналістів вдалося зафіксувати на відео.

Після інциденту журналістка написала заяву в поліцію. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 171 («Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів») Кримінального кодексу України. Пізніше адвокат Мацько Дмитро Семеха попросив поліцію перекваліфікувати кримінальне провадження з перешкоджання на погрози.

29 травня 2023 року Мацько разом зі своїм адвокатом подала скаргу до Офісу генерального прокурора через бездіяльність поліції. Дві експертизи, за словами журналістки, підтвердили, що погрози їй були й вона сприймала їх реально. Однак медійниця вважає, що досудове розслідування є неефективним, і тому написала скаргу. 

Фото: «Полтавська хвиля» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2567
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду