Власникам компанії-провайдера на Луганщині повідомили про підозру

Власникам компанії-провайдера на Луганщині повідомили про підозру

26 Грудня 2023
1075
26 Грудня 2023
15:20

Власникам компанії-провайдера на Луганщині повідомили про підозру

1075
За даними слідства, підозрювані — син та мати, жителі міста Кадіївка на Луганщині.
Власникам компанії-провайдера на Луганщині повідомили про підозру
Власникам компанії-провайдера на Луганщині повідомили про підозру

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури про підозру повідомили власникам компанії-провайдера програмних послуг. Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Їм інкриміновано провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором та незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Як встановили слідчі, підозрювані — син та мати, жителі міста Кадіївка на Луганщині. Вони є власниками місцевого ТОВ, яке здійснює діяльність у сфері телевізійного мовлення.

Ще до захоплення окремих територій Луганської області компанія почала транслювати російські пропагандистські канали.

Навесні 2015 року жінка під керівництвом сина перереєструвала товариство в органах окупаційної влади та отримала свідоцтво від псевдоміністерства на ТОТ Луганщини. Згодом так само за попередньою змовою із сином його мати зареєструвала підприємство за російським законодавством.

Своєю чергою чоловік, який виїхав до Києва, дистанційно давав матері вказівки щодо подальших дій і отримував кошти від їхньої протиправної діяльності.

Крім того, правоохоронці з'ясували, що він надав дозвіл окупантам користуватись даними абонентів провайдера в обмін на безперешкодне «ведення бізнесу».

Під час обшуків за місцем його проживання у столиці правоохоронці виявили понад 7,5 млн у гривневому еквіваленті. На ці кошти накладено арешт.

Наразі їм обом повідомлено про підозру. Оскільки жінка перебуває на тимчасово окупованій території, їй повідомлено про підозру заочно.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Служба безпеки оголосила підозру у пособництві державі-агресору протоієрею, керівнику військового відділу «Кримської митрополії» РПЦ Дмитрові Кроткову. За даними СБУ, Кротков у тимчасово окупованому Криму організував збір коштів на потреби російських військових, освячував бойову техніку окупантів та «проповідував» кремлівські наративи у постраждалих районах лівобережжя Херсонщини після підриву росіянами Каховської ГЕС.

СБУ 5 грудня заочно повідомила про підозру колишньому редактору газети Новокаховської міськради «Нова Каховка» Віктору Васильєву. Його звинувачують у колабораційній діяльності і виправдовуванні збройної агресії Росії, йому загрожує від 10 до 12 років за ґратами з конфіскацією майна. 

СБУ заочно повідомила про підозру блогеру Мирославу Олешку. Йому загрожує до 8 років тюрми. У серпні 2023-го Олешко виїхав з України на підставі підробленої довідки військово-лікарської комісії і відтоді веде шкідливу для ЗСУ діяльність, вважають у СБУ.

Фото: сайт Офісу генпрокурора

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1075
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду