detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
20.12.2023 14:40
У Рівному суд заарештував підозрюваного, який приніс поховальний вінок під двері журналіста
У Рівному суд заарештував підозрюваного, який приніс поховальний вінок під двері журналіста
Влітку журналіст Влад Ісаєв знайшов біля дверей квартири поховальний вінок. До цього йому також спалили автомобіль.

Суд у Рівному заарештував на два місяці 25-річного рівнянина, якого підозрюють у тому, що він залишив біля дверей квартири журналіста Влада Ісаєва поховальний вінок. Про це повідомляють Нацполіція в Рівненській областіРівненська обласна прокуратура та Суспільне, передає ІМІ.

Засідання суду відбулося 19 грудня. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід — тримання під вартою на 60 діб з можливістю внесення застави в розмірі 414 тисяч гривень. 

Його підозрюють у погрозах убивством та насильством щодо журналіста за попередньою змовою групою осіб у зв’язку зі здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 345-1 КК України). За даними правоохоронців, він є виконавцем злочину.

Правоохоронці зазначають, що кілька місяців встановлювали причетних та збирали доказову базу. За їхніми даними, злочин був ретельно спланований і причетні діяли в умовах конспірації. Правоохоронці встановили та відстежили автівки й маршрути руху потенційно причетних осіб, коло їхнього спілкування та мобільний трафік, а також проаналізували публікації в соцмережах і телеграм-каналах.

Підозрюваним є уродженець Волинської області, який декілька років проживає в Рівному. Про підозру чоловіку повідомили 14 грудня його матері, оскільки підозрюваний тривалий час переховувався. Проте 18 грудня він сам прийшов до поліції. Зі слідством чоловік не співпрацює і жодних свідчень не дає.

Постраждалий Влад Ісаєв у коментарі Суспільному висловив сподівання, що правоохоронці знайдуть і замовника цього вінка та підпалу його автівки. Щодо підозр, із чим можуть бути пов’язані злочини, він поки не коментує.

Нагадаємо, 3 липня в Рівному невідомі поставили ритуальний вінок біля дверей квартири медійника Влада Ісаєва. Перед тим, у ніч з 14 на 15 червня невідомі спалили автомобіль Ісаєва. Правоохоронці розглядають різні версії злочину, одна з яких — журналістська діяльність.

Влад Ісаєв називає себе редактором агенції «Західний аргумент». Станом на липень цей сайт був неактивний, а останній допис на фейсбук-сторінці видання датується 21 вересня 2021 року. Водночас у коментарі місцевому виданню «Четверта влада» Ісаєв зазначив, що сайт в інформаційній агенції був допоміжним інструментом. Водночас у червні 2023 року його матеріал з'явився на сайті видання «Рівне вечірнє». У минулому Ісаєв був журналістом цього видання, а також редактором сайту «Прес центр» та засновником телеграм-каналу «Штірліц», який публікує викривальну інформацію про владу.

Фото: Влад Ісаєв / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY