Поліція відкрила кримінальне провадження через погрози журналісту Олегу Батурину

Поліція відкрила кримінальне провадження через погрози журналісту Олегу Батурину

15 Січня 2024
1544
15 Січня 2024
14:54

Поліція відкрила кримінальне провадження через погрози журналісту Олегу Батурину

1544
Батурин вважає, що підставою для погроз стала опублікована ним інформація про те, що депутат Херсонської обласної ради зареєстрував свій бізнес на окупованій території.
Поліція відкрила кримінальне провадження через погрози журналісту Олегу Батурину
Поліція відкрила кримінальне провадження через погрози журналісту Олегу Батурину

Поліція відкрила кримінальне провадження щодо погроз каховському журналісту Олегу Батурину. Про це повідомив він сам у фейсбуці.

Кримінальне провадження зареєстроване 12 січня 2024 року. Провадження відкрите за ч. 1 ст. 345-1 КК України — погроза або насильство щодо журналіста.

У коментарі ІМІ Батурин уточнив, що поліція порушила справу на основі публікацій про погрози в медіа.

«Я звернувся до поліції з заявою про погрози, однак поліція відкрила провадження за результатами моніторингу в херсонських медіа. На основі цих публікацій і порушено справу», — розповів Батурин.

Він також додав, що погрози йому надходили й після звернення до поліції.

4 січня 2023 року журналіст із Каховки Олег Батурин звернувся із заявою до Національної поліції про скоєння злочину за ознаками ч. 1 ст. 345-1 ККУ — погроза або насильство щодо журналіста.

За словами Батурина, підставою для цього стала хвиля погроз, які він отримав після того, як опублікував інформацію про те, що чинний депутат Херсонської обласної ради від «Європейської солідарності» Валерій Салтиков зареєстрував свій бізнес на окупованій території. «Цю хвилю погроз я пов’язую саме з реакцією на цю публікацію», — написав Батурин.

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» закликала Міністерство внутрішніх справ України провести ретельне та прозоре розслідування обставин, пов’язаних із погрозами, які отримав журналіст Олег Батурин.

Нагадаємо, з 12 по 20 березня 2022 року журналіст Олег Батурин перебував у російському полоні. Його утримували прикованим до батареї в холодному приміщенні, допитували та били, але згодом відпустили. Журналіст отримав тілесні ушкодження різного ступеню.

У липні 2022-го підозру у викраденні журналіста Олега Батурина оголосили херсонському колаборанту, «голові» окупаційної «Новокаховської військово-цивільної адміністрації» Володимиру Леонтьєву.

Фото: Олег Батурин / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1544
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду