Кіра Найтлі озвучила щоденник дівчинки-біженки з Харкова

Кіра Найтлі озвучила щоденник дівчинки-біженки з Харкова

28 Жовтня 2022
1214
28 Жовтня 2022
15:10

Кіра Найтлі озвучила щоденник дівчинки-біженки з Харкова

1214
Англійська акторка Кіра Найтлі записала аудіоверсію щоденника Єви Скалецької, дівчинки, яка через повномасштабну російсько-українську війну змушена була втікати з Харкова до Берліна, «Ви нічого не знаєте про війну».
Кіра Найтлі озвучила щоденник дівчинки-біженки з Харкова
Кіра Найтлі озвучила щоденник дівчинки-біженки з Харкова

Про це повідомляє The Bookseller, якого цитує «Читомо».

«"Ви не знаєте, що таке війна" мала на мене величезний вплив. Це неймовірно важлива історія, яка є водночас сильною та глибоко зворушливою. Я вважаю за честь бути частиною цієї публікації, розповідаючи надзвичайну історію Єви про натхнення та хоробрість», — розповіла Найтлі.

Аудіокнижку позиціюють як «зворушливий і безпосередній досвід, який просвітлить читачів, молодих і старих».

«Для Єви дуже важливо, що Кіра вирішила працювати над цією важливою книгою, і Кіра зробила щось справді особливе зі своїм підходом до неї. Вона віддає належне невинному, молодому, але мудрому не по роках тону Єви, а ідеальний образ Кіри є чутливим, інтимним і, зрештою, надзвичайно переконливим», — зазначив аудіоменеджер Том Скіпп

Щоденник опублікували з ілюстраціями на обкладинці, натхненими українським народним мистецтвом Анастасії Стефурак, та картами Харкова, України та Європи ілюстраторки Ольги Штонди, переселенки з Харкова.

Частину коштів від продажу книжки видавництва передадуть організаціям, які допомагають українським біженцям.

Ця історія розпочалася у червні, коли стало відомо, що британське видавництво Bloomsbury, яке колись першим опублікувало книги про Гаррі Поттераповідомило, що випустить книгу-щоденник 12-річної української дівчинки Єви Скалецької. У своєму щоденнику вона розповідає про подорож із бабусею з Харкова до Дубліна після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. На це звернуло увагу Суспільне.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв, що команда проєкту «Читомо» запрошує українців взяти участь у створенні онлайн-виставки «Ще один день: щоденники війни». Щоб долучитись, потрібно надіслати редакції в електронному вигляді щоденник з послідовною фіксацією досвідів, образів, подій з 24 лютого.

Також видавництво «Лабораторія» анонсувало книгу на основі свідчень журналістки з Маріуполя Надії Сухорукової.

Фото: Bloomsbury

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1214
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду