detector.media
12.05.2022 15:57
Time помістив на обкладинку головну редакторку The Kyiv Independent Ольгу Руденко
Time помістив на обкладинку головну редакторку The Kyiv Independent Ольгу Руденко
У статті розповідається як особиста історія Ольги Руденко в журналістиці, так і історія появи The Kyiv Independent.

Американський тижневик Time помістив на обкладинку головну редакторку українського видання The Kyiv Independent Ольгу Руденко та опублікував статтю про неї та її медіа в рамках проєкту Next Generation Leaders.

У матеріалі про The Kyiv Independent розповідається про те, як редакція готувалась до масштабного російського вторгнення, як різко збільшилась аудиторія видання – наприклад, за три дні кількість підписників у Twitter зросла з 30 000 до 1 мільйона і зараз налічує понад 2 мільйони. У Time зазначили, що The Kyiv Independent змогло зібрати майже 2 мільйони доларів на краудфандингу для підтримки своєї роботи.

Також видання розповіло особисту історію Ольги Руденко. Як вона зростала в Дніпрі, була «гіком, який любить книги та японське аніме», як мама заохочувала її робити кар’єру в галузі економіки, але дівчина обрала журналістику.

Після стажування в місцевій газеті у 2011 році Ольга переїхала до Києва, де влаштувалася на роботу в Kyiv Post і писала про лайфстайл – спочатку українською, а потім і англійською. У 2014-му Ольга Руденко також писала про війну на Донбасі, у 2016-му стала редактором, а в 2017-му – заступницею головного редактора.

У 2021 році Руденко отримала стипендію в Центрі Стіглера Чиказького університету. У той же час став наростати конфлікт між власником Kyiv Post та редакцією. Журналістка вирішила поїхати навчатись у США, потім повернутися в Україну і просто відпочити на деякий час.

8 листопада власник Kyiv Post Аднан Ківан повідомив про тимчасове призупинення роботи редакції і звільнення працівників. Ольга Руденко на той час перебувала в Чікаго, але зв'язалася з колегами і погодилася разом запускати новий проєкт, який отримав назву The Kyiv Independent. Спочатку це був просто інформаційний бюлетень, потім з'явився подкаст, а згодом і сайт. Наразі у виданні працюють 24 штатних журналіста та редактора. Повна історія – на сайті Time.

Фото: theukrainians.org, time.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY