Time присвятив обкладинку та статтю Олені Зеленській

Time присвятив обкладинку та статтю Олені Зеленській

7 Липня 2022
2802

Time присвятив обкладинку та статтю Олені Зеленській

2802
Видання розповіло, як родина президента пережила початок війни та як перша леді опікується питаннями ментального здоров'я громадян.
Time присвятив обкладинку та статтю Олені Зеленській
Time присвятив обкладинку та статтю Олені Зеленській

Американський журнал Time присвятив обкладинку та статтю першій леді України Олені Зеленській.

У статті «Перша леді України Олена Зеленська переживає травму війни», серед іншого, президенту закидають, що він нібито не вірив даним західних розвідок щодо російського нападу і тому начебто не закликав дружину заздалегідь приготуватись до цього. За словами Олени Зеленської, 23 лютого вона запланувала, що спакує «тривожну валізу» наступного ранку.

Також описуються події в родині Зеленських вранці, коли почався наступ: «Вони розмовляли лише кілька хвилин. Президент сказав їй, що почалася війна. "Йому більше нічого було сказати, — згадує Зеленська, — і я не знала, що запитати". Він пообіцяв зателефонувати їй пізніше того ж дня і вказати, що робити далі».

«Її проекти з покращення освіти та охорони здоров’я країни були припинені, як і її кар’єра сценариста. В оточенні військових вона рідко була впевнена, де ночуватиме тієї чи іншої ночі», – переказує журнал життя першої леді у перші 10 тижнів війни.

З міркувань безпеки родині президента доводилось постійно переїжджати, їм не дозволяли користуватись гаджетами та спілкуватись із Володимиром Зеленським по відеозв'язку. Тижнями вони спілкувалися лише по захищених телефонних лініях, про які потрібно було домовитися заздалегідь, водночас діти багато дивились на нього по телебаченню.

«Вони бачили, що тато був на роботі і виглядав добре. У цьому була певна стабільність», — розповіла Олена Зеленська.

Також видання розповіло про ініційовані першою леді проєкти з психологічної підтримки громадян під час війни.

«Зараз вона почала навчання психологів-консультантів, створила гарячі лінії з питань психічного здоров’я та залучила іноземних експертів для надання клінічної підтримки», – зазначили в Time.

За словами Олени Зеленської, «кожен із нас відчуває, що наш психологічний стан не такий, яким він мав би бути». Після чотирьох місяців війни, додає вона, «ніхто з нас не в порядку».

Нагадаємо, кореспондент Time випустить книгу про Володимира Зеленського. У квітні 2022 року журналіст Саймон Шустер провів два тижні в Офісі президента, де спілкувався із Зеленським та його оточенням. Після цього він написав статтю про українського президента для травневого випуску Time, а фото Зеленського з'явилось на обкладинці. Стаття про Олену Зеленську – також робота Шустера.

У 2019 році Володимир Зеленський став першим президентом України, чиє фото опублікували на міжнародній обкладинці американського журналу Time. Центральну статтю випуску також присвятили Зеленському, її автором також був Саймон Шустер.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2802
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду