detector.media
03.10.2021 16:09
В Києві скасували прем'єру розслідування про офшори Зеленського
В Києві скасували прем'єру розслідування про офшори Зеленського
Директор київської «Малої Опери» раптово скасував показ за кілька годин до прем’єри.

Оновлено: показ усе-таки відбудеться. 

Керівниця незалежної розслідувальної агенції «Слідство.Інфо» Анна Бабінець написала у своєму фейсбуці, що показ їхнього розслідувального фільму «Офшор 95» скасували за кілька годин до прем’єри. 

За кілька годин до показу фільму, запланованого на 19:00, їй подзвонив директор «Малої Опери» Олексій Прасол й спершу сказав, що «ми не будемо показувати фільм про президента». А потім – що в них немає світла й почався ремонт. 

Журналістка стверджує, що коли вона приїхала до опери, то світло там було, а ремонту – ні. Крім того, зникли постери з фільмом. Працівники їй сказали, що сьогодні «короткий день» до 17:00, а Прасол, за словами Бабінець, «сказав мені телефоном, що нічого не знає про наш фільм і кинув слухавку».

І це попри те, що угоду щодо показу уклали й вже оплатили локацію.

«До прем'єри – 5 годин, у нас зареєстровано майже 250 людей. Допоможіть, будь ласка, знати нову локацію для показу!!! Все має відбутися сьогодні о 19.00. Пишіть або дзвоніть мені чи у повідомлення Слідство.Інфо», – написала вона.

ДМ намагається взяти коментар в адміністрації Опери.

Нагадаємо, що українське розслідування – це частина міжнародного розслідувального проєкту Pandora Papers. Pandora Papers – це глобальний витік документів (2,94 терабайтів фінансових даних), із яких стало відомо про секретні активи, таємні угоди та приховані статки найбагатших людей з усього світу.

У Pandora Papers зібрана інформація про активи і таємні угоди 130 найбагатших людей світу, серед яких понад тридцять топполітиків. Публікації різних видань заплановані сьогодні на після 19:00

Над документами працювала команда з понад шестисот журналістів із 117 країн – члени незалежної міжнародної мережі розслідувачів The International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ), які раніше розслідували Panama Papers, Paradise Papers та FinCEN. «Слідство.інфо» представляло Україну в цьому проєкті.

Фото: «Слідство.Інфо»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY