«Медуза» запустила донати. Через статус іноагента в РФ видання втратило рекламодавців

«Медуза» запустила донати. Через статус іноагента в РФ видання втратило рекламодавців

29 Квітня 2021
1495

«Медуза» запустила донати. Через статус іноагента в РФ видання втратило рекламодавців

1495
Міністерство юстиції Росії внесло до реєстру «іноземних агентів» компанію SIA «Medusa Project», зареєстровану в Латвії.
«Медуза» запустила донати. Через статус іноагента в РФ видання втратило рекламодавців
«Медуза» запустила донати. Через статус іноагента в РФ видання втратило рекламодавців

Видання «Медуза» звернулось до читачів із проханням врятувати його та відкрило збір коштів. Про це повідомляється на сайті.

«Мін'юст Росії оголосив нас "іноземним агентом". Через це ми втратили рекламодавців. Це означає, що у нас закінчуються гроші. Прямо зараз. Ми завжди вірили, що у нас вийде побудувати медіа, яке може заробляти на рекламі і працювати для читачів абсолютно безкоштовно. Адже це особливо важливо в країні, де запит на чесну інформацію величезний, а незалежних ЗМІ критично мало. І ми побудували таке медіа. На це нам було потрібно шість років. Російська влада зруйнували наш бізнес за один день», – йдеться в повідомленні.

У «Медузі» зазначили, що знизили витрати і тепер не мають офісів у Ризі та Москві, також довелось практично відмовитись від співпраці з позаштатними авторами, а зарплати скоротити на 30-50%. Але всі ці заходи не зможуть 

«Навіть при такому розкладі "Медуза" довго не протягне. Тепер ми можемо розраховувати тільки на вас. Вперше ми звертаємося до вас, наших читачів, із проханням про допомогу. Допоможіть нам врятувати "Медузу"», – просять у виданні.

Зробити разовий внесок або встановити регулярний платіж на користь «Медузи» можна за посиланням.

Як писав ДМ, 23 квітня 2021 року Міністерство юстиції Росії зарахувало видання «Медуза» до реєстру «іноземних засобів масової інформації, що виконують функції іноземного агента». Компанія Medusa Project SIA зареєстрована в Латвії.

24 квітня Служба зовнішніх зв'язків Євросоюзу висловила стурбованість тим, що російська влада продовжує обмежувати роботу незалежних медіаплатформ, а також окремих журналістів та інших суб'єктів ЗМІ. У ЄС нагадали, що це суперечить міжнародним зобов'язанням Росії та зобов'язанням з прав людини.

Комітет захисту журналістів закликав російську владу скасувати своє рішення про визнання інтернет-видань «Медуза» та «Первое Антикоррупционное СМИ» «іноземними засобами масової інформації, що виконують функції іноземного агента».

Фото: meduza.io

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1495
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду