Російські журналіст(к)и (та не тільки вони) виходять на одиничні пікети під будівлю ФСБ. Є затримані (ВІДЕО, ФОТО)

Російські журналіст(к)и (та не тільки вони) виходять на одиничні пікети під будівлю ФСБ. Є затримані (ВІДЕО, ФОТО)

21 Серпня 2021
1854

Російські журналіст(к)и (та не тільки вони) виходять на одиничні пікети під будівлю ФСБ. Є затримані (ВІДЕО, ФОТО)

1854
Спершу на Луб'янку в Москві вийшов журналіст Олександр Горохов, а потім – Антон Сергієнко. Вони виходять на пікети за свободу преси. На пікет також вийшла ведуча «Дождя» Анна Немзер.
Російські журналіст(к)и (та не тільки вони) виходять на одиничні пікети під будівлю ФСБ. Є затримані (ВІДЕО, ФОТО)
Російські журналіст(к)и (та не тільки вони) виходять на одиничні пікети під будівлю ФСБ. Є затримані (ВІДЕО, ФОТО)

У Москві біля будівлі ФСБ на Луб'янці затримали журналіста Олександра Горохова, який вийшов з пікетом за свободу преси.

Про це пише Sota.Vision у свому телеграм-каналі.

Журналіст простояв з плакатом «Вільна журналістика, а не ось це ось все» кілька секунд, його одразу ж затримали. Горохова не стали вести в автозак, а відпустили, попередивши про штраф.

Також до будівлі ФСБ на Луб'янці з пікетом за свободу преси вийшов журналіст «Радіо Свобода» Антон Сергієнко.

Журналіст вийшов з плакатом «Буде ласкавий "Дождь"». Поліцейські переписали його паспортні дані.

Також з журналістами солідаризувалась кандидатка в депутати Держдуми і колишня членкиня московської ОНК Марина Литвинович.

Ведуча радіостанції «Эхо Москві» Ірина Баблоян четвертою встала в пікет на Луб'янці.

Вона вийшла з плакатом «Самі ви іноагенти».

На п'ятій людині почались затримання. За російським законодавством, якщо людина стоїть в одиночному пікеті, то інша людина, яка також стає в пікет, має стояти від неї на відстані 50 метрів. За попередньою інформацією, затримали 2 людей.

Силовики повели в автозак журналістку The Bell Юлію Старостину і авторку подкасту «Норм» Дар'ю Черкудінову.

Sota.Vision також веде трансляцію онлайн. 

На пікет вийшла ведуча «Дождя» Анна Немзер.

Нагадаємо, що 20 серпня телеканал «Дождь» та видання «Важные истории» внесли до реєстру ЗМІ-«іноземних агентів».

У Росії діє закон про так званих «іноземних агентів», у 2021 році влада додала до відповідного  реєстру такі ЗМІ як «Медуза» (базується в Латвії), московське «Первое Антикоррупционное СМИ» та VTimes.io, яке зареєстроване у Нідерландах, а також The Insider і п'ятьох журналістів російських видань. Відмова видань від маркування своїх матеріалів позначкою «іноземний агент» несе покарання у вигляді штрафу.

Російське видання VTimes вже оголосило про припинення роботи через політичні і фінансові труднощі, які постали перед редакцією після присвоєння виданню статусу «іноземного агента».

4 червня 2021 року суд відмовив виданню «Медуза» у задоволенні позову про виключення з реєстру ЗМІ-«іноагентів». Щоб уникнути закриття «Медуза» була вимушена запустити донати.

Також в списку «іноземних агентів» опинилась московська редакція Радіо Свобода, яка відмовляється виконувати відповідні приписи держави. 

Через утиски у Росії журналістів та працівників російської служби «Радіо Свобода» перевозять до Києва та Праги. З 18 травня московське бюро «Радіо Свобода» почало випускати програми з київської студії. 

19 травня Радіо Свобода та генеральний директор московського бюро Андрій Шарий подали до ЄСПЛ скаргу щодо використання Росією закону про «іноземних агентів», внаслідок чого з січня на редакцію та самого Шарого були накладені штрафи на мільйони доларів.

Пов’язані з Михайлом Ходорковським видання «МБХ Медиа», «Открытые медиа» і правозахисний проєкт «Правозащита Открытки» оголосили про припинення роботи після блокування Роскомнаглядом їхніх сайтів.

Фото: Дождь

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1854
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду