Директор організації Freedom House Майкл Абрамовіц очолить «Голос Америки»

Директор організації Freedom House Майкл Абрамовіц очолить «Голос Америки»

20 Квітня 2024
1120
20 Квітня 2024
13:00

Директор організації Freedom House Майкл Абрамовіц очолить «Голос Америки»

1120
Нинішній виконувач обов’язків директора мовника Джон Ліппман залишатиметься на цій посаді до початку літа, поки Абрамовіц не приєднається до організації.
Директор організації Freedom House Майкл Абрамовіц очолить «Голос Америки»
Директор організації Freedom House Майкл Абрамовіц очолить «Голос Америки»

Агентство глобальних медіа США (USAGM) призначило президента організації, яка просуває ідеї вільного і демократичного світу, Freedom House Майкла Абрамовіца новим керівником «Голосу Америки» (VOA). Про це агентство повідомляє на своєму сайті.

Нинішній виконувач обов’язків директора мовника Джон Ліппман залишатиметься на цій посаді до початку літа, поки Абрамовіц не долучиться до організації.

«Майкл є шановним журналістом і борцем за права людини, і більша частина його роботи у Freedom House вплинула на наші власні зусилля з протидії дезінформації та авторитаризму в усьому світі. Я в захваті від його лідерства та готова працювати разом з ним, щоб доносити об’єктивні новини та інформацію до найбільш обмеженого медіасередовища у світі, особливо в такий критичний момент нашої глобальної історії», — сказала гендиректорка USAGM Аманда Беннетт.

В USAGM зазначили, що Абрамовіц як президент Freedom House керує різними напрямками діяльності організації — аналізом, адвокацією та прямою підтримкою захисників свободи на передовій, особливо тих, хто працює в закритих авторитарних суспільствах.

«Я глибоко надихнувся місією "Голосу Америки" надавати точні, вичерпні та об’єктивні новини та розповідати історію Америки людям у всьому світі, багато з яких не мають альтернативного джерела інформації. Місія особливо важлива в той час, коли авторитарні уряди наповнюють ефір і соціальні медіаплатформа пропагандою та дезінформацією», — прокоментував Майкл Абрамовіц.

До роботи у Freedom House він керував Інститутом освіти Голокосту імені Левіна в Меморіальному музеї Голокосту США. Раніше упродовж 24 років Абрамовіц працював в американському виданні Washington Post як національний редактор, а згодом — як спеціальний кореспондент у Білому домі. Очолював команду, яка отримала Пулітцерівську премію за національний репортаж, за висвітлення спроб спіймати Усаму бін Ладена після 2001 року.

Абрамовіц є членом правління Архіву національної безпеки, членом Консультативної ради Інституту Джорджа Буша, Консультативної ради Інституту технічної дипломатії Крача в Перд’ю та Ради з міжнародних відносин. Раніше він також був стипендіатом Меморіалу Маршалла Німецького фонду Маршалла та Берлінської премії Американської академії.

«Голос Америки» (VOA) — найбільший міжнародний інформаційний мовник США, який виробляє контент 49 мовами та розповсюджує через афілійовані станції по всьому світу інформацію до людей, які не мають повноцінного доступу до вільної преси. «Голос Америки» повністю фінансується американськими платниками податків та є частиною Агентства глобальних медіа США (USAGM)

Читайте також:

На світлині — новий директор «Голосу Америки» Майкл Абрамовіц

Фото: «Голос Америки»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1120
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду