Провідні канали США та Twitter перервали виступ Трампа, коли він заявив про «махінації» на виборах

Провідні канали США та Twitter перервали виступ Трампа, коли він заявив про «махінації» на виборах

6 Листопада 2020
3557
6 Листопада 2020
11:30

Провідні канали США та Twitter перервали виступ Трампа, коли він заявив про «махінації» на виборах

3557
Наразі ні Дональд Трамп, ні Джо Байден не мають достатньої кількості голосів для перемоги.
Провідні канали США та Twitter перервали виступ Трампа, коли він заявив про «махінації» на виборах
Провідні канали США та Twitter перервали виступ Трампа, коли він заявив про «махінації» на виборах

Американські телеканали MSNBC, ABC, CBS, CNBC, NBC, газета USA Today та соціальна мережа Twitter 5 листопада перервали трансляцію виступу президента США Дональда Трампа з Білого дому, коли він почав бездоказово стверджувати, що представники Демократичної партії «намагаються вкрасти вибори та вчиняють шахрайство». Про це повідомляє The Verge та USA Today.

Попри те, що підрахунок голосів ще триває, він сказав: «Якщо ви порахуєте законні голоси, я легко перемагаю». За даними The Verge, наразі ні Дональд Трамп, ні його противник Джо Байден не мають достатньої кількості голосів для перемоги.

Першим промову голови Білого дому перервав канал MSNBC, ведучий якого Брайан Вільямс пояснив: «Ось ми знову перебуваємо в незвичайному положенні: ми не тільки перериваємо президента США, але і виправляємо його».

На ABC ведучий Девід Мюр зупинив трансляцію, сказавши, що «потрібно перевірити багато фактів». Ведучий CNBC Шепард Сміт, перериваючи пана Трампа, заявив: «Ми перериваємо, бо те, що говорить президент США, у значній мірі, абсолютно невірно». Ведучий NBC News Лестер Холт заявив, що президент зробив «низку неправдивих заяв, включаючи думку про шахрайське голосування – доказів цьому немає».

Головна редакторка USA Today Ніколь Керролл заявила: «Президент Трамп бездоказово стверджував, що президентські вибори були корумпованими та шахрайськими. Ми перервали трансляцію його промови й видалили її з усіх наших платформ. Наша робота поширювати правду – не безпідставні змови». Видання, яке оголосила про підтримку Джо Байдена на виборах, також провело фактчек промови Дональда Трампа.

CNN і Fox News продовжували транслювати в прямому ефірі промову президента США. Водночас репортер CNN Даніель Дейл написав у Twitter: «Я читав або дивився всі виступи Трампа з 2016 року. Це найнечесніша промова, яку він коли-небудь давав».

Репортер MSNBC Хейс Браун повідомив, що навіть Twitter завершив пряму трансляцію виступу пана Трампа у своєму додатку, вилучивши опцію «дивитися в прямому ефірі». Twitter не відповів на запит про коментар.

Телеканали не вперше вирішують перервати промову Дональда Трампа в прямому ефірі. Зокрема, у березні деякі ЗМІ завершили прямі трансляції брифінгу президента США щодо COVID-19, коли він висловив тези, які суперечили заявам його експертів у галузі охорони здоров'я.

Нагадаємо, 26 жовтня президент США Дональд Трамп звинуватив у «корумпованій змові» американські ЗМІ, які попереджають про небезпеку для суспільства від коронавірусною інфекції. Крім того, з інтерв'ю, яке голова Білого дому дав американському журналісту Бобу Вудворду для його книги «Лють» («Rage»), випливає, що президент США ще з самого початку знав і навмисне применшував небезпеку коронавірусу, «щоб не сіяти паніку».  

28 жовтня президент США Дональд Трамп сказав, що в країні не залишилося вільної преси та звинуватив американські ЗМІ в корупції й розповсюдженні фейків.

Фото: АР

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3557
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду