USA Today вперше в своїй історії підтримала одного з кандидатів у президенти США

USA Today вперше в своїй історії підтримала одного з кандидатів у президенти США

23 Жовтня 2020
2294

USA Today вперше в своїй історії підтримала одного з кандидатів у президенти США

2294
Газета також нагадала, що в 2016 році вперше порушили традицію не втручання у вибори.
USA Today вперше в своїй історії підтримала одного з кандидатів у президенти США
USA Today вперше в своїй історії підтримала одного з кандидатів у президенти США

Національна газета США USA Today вперше за 38 років, з моменту заснування в 1982 році, оголосила про підтримку одного з кандидатів у президенти США – Джо Байдена. Про це видання повідомило 20 жовтня в редакційному матеріалі «Elect Joe Biden. Reject Donald Trump» («Обирайте Джо Байдена. Відмовтеся від Дональда Трампа»).

«Ми можемо більше ніколи не підтримати кандидата в президенти. Насправді, ми сподіваємось, що нам більше ніколи не доведеться»,  – йдеться в повідомленні.

У USA Today нагадали, що в 2016 році вперше порушили традицію не втручання у вибори та закликали не голосувати за Дональда Трампа на виборах президента США.

«Ми закликали читачів не голосувати за Дональда Трампа, назвавши кандидата від республіканців непридатним для посади, оскільки йому бракувало "темпераменту, знань, стійкості та чесності, які потрібні Америці від своїх президентів". Однак ми зупинилися та не підтримали Хіларі Клінтон, кандидатку від Демократичної партії. Цього року редакційна колегія одноголосно підтримує обрання Джо Байдена», – пише USA Today.

Редколегія газети каже, що не погоджується з головою Білого дому, у першу чергу, через його політику щодо COVID-19, а також у інших питаннях – від охорони здоров’я та зміни клімату до імміграції та торгівлі. Однак у редакції кажуть, що не політичні розбіжності впнули на їх рішення. 

«Протягом майже чотирьох десятиліть редакційна колегія підтримувала певні основні цінності: істину, підзвітність, цивілізованість у публічному дискурсі, протидію расизму, спільні вирішення національних проблем та стійку підтримку прав Першої поправки. Це не партійні проблеми, або, принаймні, вони не повинні ними бути. Дональд Трамп розтоптав кожен із цих принципів, зробивши  понад 20 000 брехливих або оманливих заяв; ухиляючись від відповідальності за свої дії; викидаючи потоки образ на адресу своїх критиків; розпалюючи расову ненависть; керуючи більше як лідер червоних штатів, ніж Сполучених; невпинно атакуючи вільну пресу», – йдеться в повідомленні.

Редакційні висновки USA Today приймаються редакційною комісією, окремо від працівників новин та мережі USA Today.

Нагадаємо, 29 вересня відбулись дебати кандидатів у президенти США між Дональдом Трампом і Джо Байденом, модерував ведучий каналу Fox News Кріс Уоллес. Вони шокували і засмутили і глядачів, і політичних оглядачів в США. Зокрема, кандидати весь час перебивали один одного і модератора.

Наступного дня після дебатів Джо Байден висловив сподівання, що організатори отримають право виключати мікрофон кандидата, який у цей момент не виступає. У штабі Дональда Трампа заявили, що організація починає «переставляти ворота і змінювати правила посеред гри». Крім того, Дональд Трамп зажадав змінити модератора теледебатів. Комісія з проведення президентських дебатів США теж вирішила змінити формат дебатів через поведінку кандидатів. Зокрема, Комісія планує надати модераторам додаткові інструменти для підтримання порядку на дебатах.

Другий раунд дебатів мав відбутися 15 жовтня, пропонувалось провести його в онлайн-форматі. Зміна формату була зумовлена загрозою поширення коронавірусної інфекції і тим, що в президента США 2 жовтня виявили COVID-19. Штаб Байдена ідею підтримав, однак команда Трампа – відкинула. 

Тоді пан Байден заявив, що 15 жовтня просто відповідатиме на питання виборців, а дебати запропонував перенести на 22 жовтня. Команда Трампа підтримала цю ідею, однак запропонувала перенести треті дебати з 22 на 29 жовтня, якщо другі перенесуть з 15-го на 22-ге, щоб залишити три раунди. Штаб Байдена відкинув цю ідею.

9 жовтня Комісія з президентських дебатів скасувала другу дискусію між кандидатами. Зустріч кандидатів 22 жовтня, ймовірно, стала останньою перед виборами.

Вибори президента США заплановані на 3 листопада.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2294
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду