Олександр Курдінович звільнився з Офісу президента

Олександр Курдінович звільнився з Офісу президента

17 Листопада 2020
5302
17 Листопада 2020
14:10

Олександр Курдінович звільнився з Офісу президента

5302
Михайло Подоляк «не побачив достатніх компетенцій» в Олександра Курдіновича, який відповідав за комунікацію з регіонами.
Олександр Курдінович звільнився з Офісу президента
Олександр Курдінович звільнився з Офісу президента

Колишній голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олександр Курдінович 16 листопада 2020 року звільнився з посади керівника Служби з питань інформаційної політики Офісу президента України. Про це радник керівника ОПУ Михайло Подоляк повідомив «Бабелю».

«Курдінович 16 листопада написав заяву про звільнення. Я її підписав. Він перейшов на іншу роботу», – розповів пан Подоляк та додав, що «не побачив достатніх компетенцій» в Олександра Курдіновича.

Голова Держкомтелерадіо часів Януковича відповідав в ОПУ за комунікацію з регіонами.

«Ми хотіли все, що ми промовляємо тут [в Офісі президента] заносити добре вниз, по регіонах. На жаль, той обсяг сигналу, який я б хотів, щоб пішов – не пішов, ось і все», – додав Михайло Подоляк.

Олександр Курдінович – за освітою економіст і менеджер у виробничій сфері. У часи президенства Леоніда Кучми працював у Національному агентстві України з питань розвитку та європейської інтеграції та Міністерстві економіки. Також у 2000-2004 роках він був головним консультантом Адміністрації Президента, яку тоді очолювали спершу Володимир Литвин, потім Віктор Медведчук. Після цього пан Курдінович був головою правління громадської організації «Експертно-аналітичний центр "Соціум"». З 2006 року він прийшов у Державний комітет телебачення і радіомовлення – спершу був заступником голови, у 2010 році став першим заступником голови. У червні 2011 року тоді ще президент Віктор Янукович призначив його головою Держкомтелерадіо. 15 березня 2014 року Верховна Рада звільнила його з посади.

1 липня 2020 року Олександр Курдінович очолив Службу з питань інформаційної політики Офісу президента. Він займається комунікацією із регіонами, зокрема і щодо інформаційної кампанії навколо «Великого будівництва». Служба займається «експертно-аналітичним забезпеченням» виконання президентом інформаційної політики, зокрема і в регіонах, а також оцінкою загроз інформаційної безпеки України. Посада Курдіновича, за інформацією ОПУ, не передбачає проведення конкурсу. На роботу в Офіс президента пана Курдіновича привів радник глави ОП Михайло Подоляк. Пан Подоляк у серпні говорив, що Олександр Курдінович «дуже ефективний» і має великий практичний досвід, який допомагає йому розбудовувати інформаційний зв’язок ОП з областями. На його думку, робота пана Курдіновича в Держкомтелерадіо за часів президента Віктра Януковича не є його недоліком

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5302
Читайте також
28.01.2013 19:39
Світлана Остапа
, Мар'яна Закусило, «Детектор медіа»
26 527
31.03.2012 11:08
Валентина Самченко, «Україна молода»
18 688
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду