Колишній голова Держкомтелерадіо часів Януковича займається інформполітикою в Офісі президента

Колишній голова Держкомтелерадіо часів Януковича займається інформполітикою в Офісі президента

6 Липня 2020
3269

Колишній голова Держкомтелерадіо часів Януковича займається інформполітикою в Офісі президента

3269
Офіс президент також підтвердив, що розсилав головам обласних державних адміністрацій брендбук для піару «Великого будівництва».
Колишній голова Держкомтелерадіо часів Януковича займається інформполітикою в Офісі президента
Колишній голова Держкомтелерадіо часів Януковича займається інформполітикою в Офісі президента

Колишній голова Державного комітету телебачення і радіомовлення 2011-2014 років Олександр Курдінович працює керівником Служби з питань інформаційної політики Офісу президента України. Про це ОПУ повідомив 6 липня у відповідь на запит «Детектора медіа».

Крім того, раніше «Бабель» писав, що Офіс президента України у межах піару «Великого будівництва» просив голів обласних державних адміністрацій узгоджувати з Олександром Курдіновичем макети напередодні друку. Тоді він не відповів виданню, чи працює в ОПУ.

Водночас в Офісі президента підтвердили «Детектору медіа», що Директорат з питань інформаційної політики розробив та розіслав головам ОДА брендбук для програми «Велике будівництво». «З метою інформування населення того чи іншого регіону про об’єкти, які будуються або ремонтуються в рамках програми "Велике будівництво", у Директораті з питань інформаційної політики було розроблено брендбук програми. У зв’язку з цим головам обласних адміністрацій було надіслано лист з проханням привести усі інформаційні та візуальні носії у відповідність з рекомендаціями брендбуку», – йдеться в повідомленні.

Однак ОПУ не відповів, хто і як фінансує цю ініціативу.

Олександр Курдінович – за освітою економіст і менеджер у виробничій сфері. У часи президенства Леоніда Кучми працював у Національному агентстві України з питань розвитку та європейської інтеграції та Міністерстві економіки. Також у 2000-2004 роках він був головним консультантом Адміністрації Президента, яку тоді очолювали спершу Володимир Литвин, потім Віктор Медведчук. Після цього пан Курдінович був головою правління громадської організації «Експертно-аналітичний центр "Соціум"». З 2006 року він прийшов у Державний комітет телебачення і радіомовлення – спершу був заступником голови, у 2010 році став першим заступником голови. У червні 2011 року тоді ще президент Віктор Янукович призначив його головою Держкомтелерадіо. 15 березня 2014 року Верховна Рада звільнила його з посади.

Нагадаємо, 24 червня «Бабель» повідомив, що Офіс президента України в червні розіслав головам обласних державних адміністрацій та Київської міської державної адміністрації брендбук для піару програми президента «Велике будівництво». У листі, за підписом заступника голови ОПУ Кирила Тимошенка, голів ОДА просять відзвітувати про виконання ініціативи протягом тижня. Експерт з Конституційного права Андрій Магера в коментарі «Бабелю» уточнив, що Офіс президента є допоміжним органом при главі держави і не має права давати доручення обласним державним адміністраціям.

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3269
Читайте також
31.03.2020 17:46
Борис Бахтєєв
0
11.10.2019 10:00
Олександр Михельсон
для «Детектора медіа»
2 973
08.10.2019 10:10
Олександр Михельсон
для «Детектора медіа»
2 646
02.10.2019 12:59
Катерина Рещук, «Українська правда»
3 034
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду