Курдінович: НРКУ сьогодні відновить мовлення Всесвітньої служби

16 Червня 2011
14762
16 Червня 2011
14:14

Курдінович: НРКУ сьогодні відновить мовлення Всесвітньої служби

14762
Курдінович: НРКУ сьогодні відновить мовлення Всесвітньої служби

Національна радіокомпанія України сьогодні, 16 червня відновить мовлення своєї Всесвітньої служби. Про це заявив перший заступник голови Державного комітету телебачення й радіомовлення Олександр Курдінович, виступаючи у Верховній Раді.


«Із сьогоднішнього дня Національна радіокомпанія України відновлює мовлення на 4-му каналі Всесвітньої служби радіомовлення», - сказав Курдінович, на призначення якого головою Держкомтелерадіо сьогодні дала згоду Верховна Рада.



Мовлення здійснюватиметься через супутник та інтернет.

 

Також Олександр Курдінович пообіцяв розглянути питання про відновлення на НРКУ авторської програми Володимира Яворівського.

Нагадаємо, 25 травня згідно з наказом про оптимізацію роботи НРКУ українська редакція ВСРУ припинила мовлення на зарубіжні країни. Натомість у рамках дирекції інформаційного мовлення НРКУ створена редакція мовлення на закордон, яку очолив Михайло Білецький.

 

Світовий конгрес українців попросив українську владу скасувати рішення про припинення мовлення української редакції ВСРУ, яка є важливим джерелом інформації для діаспори. Відповідний лист конгрес надіслав 26 травня президенту Вікторові Януковичу, прем'єр-міністру Миколі Азарову, голові Верховної Ради Володимиру Литвину, голові Держкомтелерадіо Юрію Плаксюку.

 

30 травня Юрій Плаксюк заявив, що підписав наказ про призупинення ліквідації української редакції ВСРУ.

 

Раніше ТК повідомляла про наміри НРКУ ліквідувати українську редакцію ВСРУ. На думку генерального директора НРКУ Тараса Аврахова, ця редакція «дублює функції трьох програм Українського радіо». Водночас мовлення румунської, англійської та німецької редакції збережене.

 

З початку року ВСРУ припинила ефірне мовлення за браком коштів та залишилася тільки в інтернеті і на супутнику.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14762
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ИИИ
4699 дн. тому
Яворивского ни в коем случае в эфир! Ну не может быть моральным авторитетом многожды перекрашенный лжец. Агрессивный, крикливый и ущербный.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду