detector.media
17.11.2020 14:10
Олександр Курдінович звільнився з Офісу президента
Олександр Курдінович звільнився з Офісу президента
Михайло Подоляк «не побачив достатніх компетенцій» в Олександра Курдіновича, який відповідав за комунікацію з регіонами.

Колишній голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олександр Курдінович 16 листопада 2020 року звільнився з посади керівника Служби з питань інформаційної політики Офісу президента України. Про це радник керівника ОПУ Михайло Подоляк повідомив «Бабелю».

«Курдінович 16 листопада написав заяву про звільнення. Я її підписав. Він перейшов на іншу роботу», – розповів пан Подоляк та додав, що «не побачив достатніх компетенцій» в Олександра Курдіновича.

Голова Держкомтелерадіо часів Януковича відповідав в ОПУ за комунікацію з регіонами.

«Ми хотіли все, що ми промовляємо тут [в Офісі президента] заносити добре вниз, по регіонах. На жаль, той обсяг сигналу, який я б хотів, щоб пішов – не пішов, ось і все», – додав Михайло Подоляк.

Олександр Курдінович – за освітою економіст і менеджер у виробничій сфері. У часи президенства Леоніда Кучми працював у Національному агентстві України з питань розвитку та європейської інтеграції та Міністерстві економіки. Також у 2000-2004 роках він був головним консультантом Адміністрації Президента, яку тоді очолювали спершу Володимир Литвин, потім Віктор Медведчук. Після цього пан Курдінович був головою правління громадської організації «Експертно-аналітичний центр "Соціум"». З 2006 року він прийшов у Державний комітет телебачення і радіомовлення – спершу був заступником голови, у 2010 році став першим заступником голови. У червні 2011 року тоді ще президент Віктор Янукович призначив його головою Держкомтелерадіо. 15 березня 2014 року Верховна Рада звільнила його з посади.

1 липня 2020 року Олександр Курдінович очолив Службу з питань інформаційної політики Офісу президента. Він займається комунікацією із регіонами, зокрема і щодо інформаційної кампанії навколо «Великого будівництва». Служба займається «експертно-аналітичним забезпеченням» виконання президентом інформаційної політики, зокрема і в регіонах, а також оцінкою загроз інформаційної безпеки України. Посада Курдіновича, за інформацією ОПУ, не передбачає проведення конкурсу. На роботу в Офіс президента пана Курдіновича привів радник глави ОП Михайло Подоляк. Пан Подоляк у серпні говорив, що Олександр Курдінович «дуже ефективний» і має великий практичний досвід, який допомагає йому розбудовувати інформаційний зв’язок ОП з областями. На його думку, робота пана Курдіновича в Держкомтелерадіо за часів президента Віктра Януковича не є його недоліком

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY